EUROLYGA 2023

Kvapą gniaužiantys motociklininkų šuoliai žavėjo tūkstančius lietuvių

Galingi, riaumojantys motociklai šeštadienio vakare drebino Kauno „Žalgirio“ arenos sienas. Čia vyko kvapą gniaužiantis ir ekstremalus 13—ojo Pasaulio laisvojo stiliaus motokroso čempionato pirmasis etapas.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Mar 3, 2013, 12:52 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 5:34 PM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Dėl pergalės ir įskaitinių taškų bendroje čempionato turnyrinėje lentelėje kovojo 11 geriausių šios sporto šakos meistrų. Lietuvių sportininkai varžybose nedalyvavo, nes kol kas jie neturi tinkamų sąlygų treniruotis ir ruoštis tokio aukšto lygio pasirodymams.

Varžybų nugalėtoju tapo tarptautinę komisiją ir publiką itin sudėtingais bei išradingais triukais pakerėjęs sportininkas iš Prancūzijos, praėjusių metų Pasaulio laisvojo stiliaus motokroso čempionas 26 metų prancūzas Remis Bizouardas. Antrąją vietą užėmė 25 metų ispanas Danis Torresas, trečiąją – 28 metų čekas Liboras Podmolis.

„Night of the Jumps“ pavadintame motošou žiūrovai daugiau nei tris valandas neatitraukė akių nuo meistriškai atliekamų motociklininkų šuolių.

Kaune vykusias laisvojo stiliaus motokroso varžybas stebėjo ne tik tūkstančiai „Žalgirio“ arenos žiūrovų. Tiesioginė ekstremalaus renginio transliacija tiesiogiai buvo rodoma 141 pasaulio šalių.

Pirmojoje, kvalifikacinėje, etapo dalyje sportininkai demonstravo šuolių į aukštį programas. Kiekvienas dalyvis parodė septynis vieną už kitą sudėtingesnius ir rizikingesnius šuolius. Iš jų buvo atrinkti šeši daugiausia komisijos taškų surinkę sportininkai, kurie dėl nugalėjo titulo varžėsi finale.

Motociklininkai publikos dėmesį kaustė ir specialioje rungtyje, kurios metu jiems su geležiniu žirgu teko šokti per kartį. Šių varžybų laimėtoju tapo 22 metų sportininkas iš Vokietijos Kai Haasė. Jis sėkmingai įveikė 8,5 metro aukštį, tačiau iki pasaulio rekordo, kuris priklauso italui Massimo Bianconcini, jam dar toli. Rekordas siekia 11,5 metro.

Lietuvos motociklų sporto federacijos prezidento Virginijaus Visockio tvirtinimu, kad Lietuvoje pirmąkart būtų surengtos pasaulinio lygio motokroso varžybos, jam su daugybe pagalbininkų teko dirbti trejus metus.

„Renginys „Night of the Jumps“ Lietuvai svarbus ir reikšmingas ne tik todėl, kad pirmą kartą rengiamas pasaulio čempionato etapas. Tai — pirmasis ir galbūt vienintelis mums suteiktas šansas įrodyti, kad galime savo šalyje surengti prestižines varžybas ne prasčiau nei jos surengiamos kitur ir taip įsitvirtinti Pasaulio laisvojo stiliaus motokroso čempionato žemėlapyje“, — kalbėjo V. Visockas.

Jei Pasaulinės motociklų federacijos atstovai nuspręs, jog šis renginys buvo sėkmingas, ateinančius trejus metus mūsų šalyje taip pat bus rengiamas vienas iš šio čempionato etapų.

Šių metų čempionatą sudarys net 16 etapų, kurie bus surengti trijuose kontinentuose: Europoje, Pietų Amerikoje ir Azijoje.

Motociklininkų kovos smarkiai pakeitė „Žalgirio“ arenos didžiosios salės vaizdą. Prieš keletą dienų sunkiasvoriais automobiliais buvo atgabenta 1,6 tūkst. kubinių metrų molio. Speciali technika akrobatiniams triukams skirtą trasą įrengti baigė ir keliolikos metrų aukščio kalnus galutinai suformavo tik varžybų dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.