EUROLYGA 2023

Trečiadienį Lietuvos rankinio rinktinė sieks pergalės prieš turkus

Lietuvos nacionalinė rankinio rinktinė po pertraukos tęs atrankos turnyro kovas dėl patekimo į 2014 m. Europos rankinio čempionatą Danijoje. Trečiadienį Turkijoje, Ankaros mieste lietuviai 18 val. susikaus su Turkijos rinktine.

Sekmadienį Lietuvoje mūsų šalies rankininkai ir turkai dar kartą išmėgins jėgas.<br>M. Kulbis
Sekmadienį Lietuvoje mūsų šalies rankininkai ir turkai dar kartą išmėgins jėgas.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 3, 2013, 2:15 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 10:41 PM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Sekmadienį Lietuvoje rinktinės dar kartą išmėgins jėgas, mačas vyks „Siemens" arenoje, jo pradžia - 16 val. 15 min. 

Lietuva ir Turkija kovoja 3-ioje grupėje, joje pirmauja Prancūzija ir Norvegija, kurios savo sąskaitoje turi po dvi pergales. Lietuva praėjusį lapkritį 18:27 Prancūzijoje nusileido šios šalies rinktinei bei namuose 21:28 pralaimėjo norvegams.  

Turkai taip pat du kartus nusileido lietuvių skriaudikams. Norvegijai pralaimėta 23:41, Prancūzijai - 20:33. 

Pasiruošimą atrankos rungtynėms prieš Turkijos ekipą lietuviai pradėjo praėjusį sekmadienį.

Pirmąją Šv. Velykų dieną rankininkai susirinko Pasvalyje. Į pasiruošimo stovyklą atvyko 14 rinktinės narių, 15-tasis žaidėjas Aidenas Malašinskas prie rinktinės prisidėjo Turkijoje.

Paskutinėmis akimirkomis rinktinės sudėtis nuo 16-os žaidėjų sumažėjo iki 15-os. Likus porai dienų iki rinktinės susitikimo Nerijus Atajevas informavo vyr. trenerį Gintarą Savukyną, kad negalės padėti rinktinei dėl traumos.

Į Pasvalį rankininkai atvyko vakare, todėl pirmąją susirinkimo dieną nesitreniravo. Pirmoji treniruotė įvyko pirmadienio rytą. Treniruotė buvo skirta gynybai, kadangi prie rinktinės dar nebuvo prisijungęs Aidenas Malašinskas.

Po treniruotės Lietuvos nacionalinė vyrų rankinio rinktinė sėdo į autobusą ir išvyko į Rygą. Būtent iš Latvijos sostinės lietuviai išskrido į Turkiją.

Viešbutį  rinktinės nariai pasiekė pirmadienį vakare, apie 23 val., todėl po vakarienės visi ėjo ilsėtis.

Antradienį ryte rankininkai po rungtynių peržiūros, kuriame analizavo Turkijos nacionalinės ekipos žaidimą, išvyko į pirmąją treniruotę. Sporto salė, kurioje trečiadienį 18 val. lietuviai stos į kovą prieš turkus, yra vos 10 minučių nuo viešbučio. Dvi valandas trukusi treniruotė buvo skirta puolimo deriniams.

Prie rinktinės po pertraukos prisijungęs Austrijoje rungtyniaujantis Tomas Eitutis džiaugėsi puikia atmosfera komandoje ir geromis treniruočių sąlygomis: „Kelionė į Ankarą nebuvo lengva. Iš Pasvalio važiavome į Rygą iš kurios skridome į Stambulą. Stambule laukė persėdimas į Ankarą.

Tokios kelionės vargina, bet esam profesionalai ir sugebėsim atsigauti. Esame patenkinti tiek treniruočių tiek gyvenimo sąlygomis. Atmosfera komandoje puiki, vyrai nusiteikę kovoti tik dėl pergalės.“

Trečiadienį ryte lietuviams numatyta lengva treniruotė. Ketvirtadienį anksti ryte rinktinė išskris į Rygą. Iš jos rinktinė keliaus autobusu į Vilnių, kurį pasieks ketvirtadienio vakarą.

Sostinėje prie rinktinės prisidės dar du žaidėjai, abu jie rungtyniauja Vilniaus „VHC Šviesa“ ekipoje, tai įžaidėjas Vaidas Trainavičius ir vartininkas Andrius Veteras. 

Sekmadienį lietuvių varžovais bus taip pat Turkijos rankininkai. Prieš rungtynes tarp Lietuvos ir Turkijos pirmą kartą įvyks politikų ir žurnalistų dvikova.

Šeštadienio rytą Lietuvos nacionalinė vyrų rankinio rinktinė vyks aplankyti kovo 9 d. mirusio Lietuvos rankinio tėvu laikomo Janio Grinbergo kapą.

Europos čempionato atrankos turnyro 3 grupės lentelė:

 

1. Norvegija   2 2 0 0 69:44 +25 4

2. Prancūzija   2 2 0 0 60:38 +22 4

3. Lietuva   2 0 0 2 39:55 -16 0

4. Turkija   2 0 0 2 43:74 -31 0 

Į kitą etapą pateks dvi pirmas vietas užėmusios komandos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.