EUROLYGA 2023

Lietuvos rankininkai atsakomajame mače su turkais žada „kietą“ žaidimą

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė sekmadienį Vilniaus „Siemens“ arenoje žais 2014 metų Europos čempionato antrojo atrankos varžybų etapo 3 grupės rungtynes su Turkijos komanda.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-04-05 15:37, atnaujinta 2018-03-08 19:04

Nacionalinės komandos treneris Gintaras Savukynas žadėjo, kad jo auklėtiniai sieks reabilituotis po pralaimėjimo Turkijoje ir pademonstruoti „kietą“ žaidimą.

Trečiadienį išvykoje mūsų šalies atstovai pralaimėjo turkams 26:27.

„Deja, tenka kalbėti apie pralaimėtas rungtynes. Kai pralaimi vieno įvarčio skirtumu, reiškia, kad susidėjo ir smulkūs, ir dideli niuansai. Turėjome itin trumpą pasirengimą šiam atrankos ciklo etapui, surengėme vos dvi normalias treniruotes.

Įtakos turėjo ir didelė sudėties kaita, lyginant su pradiniu ciklo etapu. Daug žaidėjų negalėjo atvykti dėl traumų, - penktadienį „Siemens“ arenoje surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo Lietuvos rinktinės strategas. - Rungtynes su turkais pralaimėjome „nuo gynybos“.

Buvome itin „minkšti“. Juk rankinis - „kietas“ žaidimas, o mes rungtyniavome labai „nekietai“. Visi įvarčiai į mūsų vartus krito iš 6-9 m zonos, o tai šiuolaikiniame rankinyje yra neleistina.

Neapsigynę prarandame galimybę kontratakuoti ir pelnyti įvarčius. Šias klaidas jau sekmadienį ištaisysime. Komanda rodys kitokį žaidimą, kitokį nusiteikimą“.

Nacionalinės komandos treneris pažymėjo, kad penktadienio treniruotė bus skirta gynybos veiksmų derinimui, o šeštadienio - puolimui. Beje, rinktinės nariai šeštadienį ketina vykti į kapines ir aplankyti kovo pradžioje Anapilin išėjusio Lietuvos rankinio patriarcho Janio Grinbergo kapą.

„Pikta, kai nepadarai to, ką turėjai padaryti. Pergalę turkams atnešė du žaidėjai, o tiek tikrai galime sustabdyti, - sakė Lietuvos rinktinės žaidėjas Tomas Eitutis. - Sekmadienį mūsų tikslas bus laimėti rungtynes, ypač reabilituotis savų žiūrovų akivaizdoje, o dėl patekimo į Europos čempionatą viskas spręsis vėliau. Svarbu mums patiems taisyti klaidas, lopyti spragas gynyboje“.

„Trūko treniruočių, tarpusavio susižaidimo, bandysime reabilituotis“, - komandos draugui pritarė rinktinės kapitonas Augustas Strazdas.

Antrajame atrankos varžybų etape dalyvauja 28 komandos, suskirstytos į septynias grupes. Į Senojo žemyno čempionatą iš kiekvienos grupės pateks po dvi rinktines ir viena daugiausiai taškų surinksianti trečioji komanda.

Nors lietuviai Europos čempionato atrankoje pralaimėjo visus tris žaistus susitikimus, Lietuvos rankinio federacijos (LRF) prezidentas Edis Urbanavičius teigė, kad žaidėjai nepraranda motyvacijos kuo geriau pasirodyti likusioje atrankos ciklo dalyje.

„Trečioji vieta grupėje garantuoja, kad kitame atrankos cikle iš karto pateksi į grupių etapą ir neteks žaisti papildomoje atrankoje, tad motyvacijos netrūksta“, - kalbėjo LRF vadovas.

Praėjusių metų lapkričio pradžioje lietuviai svečiuose 18:27 pralaimėjo olimpiniams čempionams prancūzams ir namuose 21:28 nusileido norvegams.

Lietuvos ir Turkijos rinktinių susitikimas sekmadienį prasidės 16.15 val. Prieš šią dvikovą jėgas aikštėje išbandys žurnalistų ir Seimo narių komandos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.