EUROLYGA 2023

Revanšas pavyko: Lietuva įveikė turkus ir iškovojo pirmąją pergalę

Gintaras Savukynas išpildė savo pažadą – jo treniruojama Lietuvos rankinio rinktinė atkeršijo Turkijos komandai už pralaimėjimą pirmajame susitikime. Sekmadienį Vilniaus „Siemens“ arenoje kietai ir kovingai sužaidę paskutinę atkarpą lietuviai 28:23 (17:13, 11:10) nugalėjo turkus 2014 metų Europos čempionato antrojo atrankos varžybų etapo 3 grupės rungtynėse.

Rungtynių akimirkos.<br>D. Umbrasas
Rungtynių akimirkos.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Linas Jocius

Apr 7, 2013, 11:45 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 4:40 PM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Statistika

Lietuva - Turkija 28:23 (17:13). 

Lietuva: R. Čepulis, V. Grosas - po 4, A. Malašinskas, A. Strazdas, R. Švedas ir M. Andriuška - po 3, T. Eitutis, S. Plėta ir P. Babarskas - po 2.

Turkija: D. Ramazanas - 10, O. Tolga - 4, C. Tugberkas - 3, E. Onuras ir C. Volkanas - po 2, M. Durmusas - 1, A. Ozanas - 1.

Atakų efektyvumas: 39 proc. - 32 proc. 

Metimų tikslumas: 60 proc. - 55 proc.

7 metrų baudiniai (pataikyta): 3 (3) - 6 (6)

Techninės pražangos: 5 - 8

2 minučių pašalinimai: 4 - 5.  Pirmame kėlinyje mačas klostėsi taškas į tašką. 10-ąją minutę pirmavo 7:5.

Turkijos rinktinė neleido lietuviams susikrauti didesnės persvaros ir išlygino rezultatą. Po 20-ies minučių rezultatas švieslentėje buvo lygus – 10:10. Per keturias minutes Lietuva pelnė 3 įvarčius ir įgytos persvaros nebeiššvaistė iki kėlinio pabaigos. Po pirmojo rungtynių pusvalandžio aikštės šeimininkai pirmavo 17:13. Antrajame kėlinyje aktyviai žiūrovų palaikoma Lietuva neleido svečiams priartėti. 42 minutę aikštės šeimininkai pirmavo 21:18. Turkija surengė sėkmingus išpuolius ir lietuvių persvarą sumažino iki minimumo – 21:20. Vyriausiasis treneris Gintaras Savukynas paprašė minutės pertraukėlės. Po jos lietuviams nepavyko surengti sėkmingos atakos, o varžovai savo šanso nepraleido ir išlygino rezultatą. 47 minutę priekyje jau buvo Turkijos komanda – 22:21. Vaidotas Grosas sėkmingai realizavo 7 metrų baudinį ir išlygino rezultatą – 22:22. 50 minutę lietuviai jau pirmavo dviejų įvarčių persvara – 24:22 Likus žaisti iki rungtynių pabaigos 4 minutes sėkmingas vartininko žaidimas ir rezultatyvus puolimas leido aikštės šeimininkams pirmauti jau saugia penkių įvarčių persvara – 27:22. Mačą lietuviai laimėjo 28:23. Iškart po rungtynių geriausiu mačo žaidėju lietuvių gretose išrinktas vartininkas Vilius Rašimas. Turkų ekipoje geriausiu pripažintas Ramazanas Done. 

Pirmąją kovą Ankaroje lietuviai pralaimėjo 26:27.

Gyrė vartininką

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Gintaras Savukynas po rungtynių džiaugėsi pergale bei viltingai žvelgė į likusius du mačus su Norvegija ir Prancūzija: 

„Noriu varžovams padėkoti už dvejas įdomias rungtynes. Mes po dviejų mačų esame nugalėtojai dėl geresnio įvarčių santykio. Prieš dvikovas su Turkija, vyrai atsiminė 2010 metų rungtynes, kai neturėjo daug vargo su priešininkais. Deja, Turkijoje rezultatas buvo neigiamas. Prieš mačą Vilniuje padarėme analizę ir vyrai sekmadienį pademonstravo gerą žaidimą. Nuo pat pradžių kontroliavome žaidimą. Tenka apgailestauti, kad varžovai antrame kėlinyje persvėrė rezultatą, buvome patekę į duobę. Džiaugiuosi komandos charakteriu, komanda ištaisė klaidas. Turnyre liko dvejos rungtynės – su Norvegija ir Prancūzija. Kol rungtynės neprasidėjo, niekas nežino, kaip jos pasibaigs. Tikimės, turėsime daugiau laiko joms pasiruošti. Taip pat viliuosi, kad pavyks suburti pajėgią sudėtį.

Sekmadienį vartininkas Vilius Rašimas pademonstravo klasišką žaidimą. Jis įgys daugiau pasitikėjimo, abu vartininkai padėjo bendroje kovoje. Pagrindinio mūsų vartų sargo Arūno Ivaškevičiaus laukia trijų mėnesių reabilitacija. Jo tikslas - pasveikti iki naujo sezono pradžios." 

Vaidotas Grosas: „Dėkoju priešininkų komandai už gerą kovą. Nėra taip, kad mes jų neįvertinome pirmame mače Turkijoje. Tiesiog jie gerai sužaidė namuose, mums nepavyko įgyvendinti to, ką buvome suplanavę. Sekmadienį savų žiūrovų akivaizdoje įrodėme, kad mokame gerai žaisti”, - po mačo kalbėjo V. Grosas. 

3 grupė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, taškai)

Prancūzija 4 4 0 0 8

Norvegija 4 2 0 2 4

Lietuva 4 1 0 3 2

Turkija 4 1 0 3 2

Artimiausios Lietuvos rinktinės rungtynės - birželio 12 dieną, namuose su Prancūzijos komanda. Išvykoje jai nusileista 18:27.

Birželio 15 dieną Lietuva išvykoje užbaigs grupių turnyrą kova su Norvegijos ekipa, jai lietuviai nusileido namuose 21:28.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.