EUROLYGA 2023

Dvikovose Vilniuje – pergalingas debiutas, „ant žemės nuleistas“ latvis ir žingsnis elito link

Pergalingas debiutas, įveiktas iki tol pralaimėjimų nepatyręs varžovas, iškovotas kelialapis į finalinį turnyrą. Tokie Lietuvos kovotojų Igno Baryso, Tomo Pakutinsko ir Mindaugo Sakalausko pasiekimai šeštadienį vykusiame „K-1 World Grand Prix” turnyre.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

2013-04-28 21:24, atnaujinta 2018-03-07 14:29

Varžovo gebėjimų neišskyrė

Kelialapį atrankinėje kovoje į kitą turnyro etapą, kur susirinks pajėgiausi pasaulio K-1 kovotojai, laimėjęs M. Sakalauskas planavo jau pirmajame raunde patiesti lenką Michau Turynskį, tačiau pergalę svorio kategorijoje virš 93 kilogramų lietuvis pasiekė tik po teisėjų sprendimo.

„Varžovas tikrai nebuvo labai rimtas. Yra tekę stoti prieš pajėgesnius varžovus. Tačiau man sunkiai sekėsi užsivesti. Be to, pradžioje vengiau greitų ir rizikingesnių atakų, nes apie jį nieko nežinojau, todėl per porą raundų norėjau pažinti jo stilių“, - kalbėjo M. Sakalauskas.

„K-1 World Grand Prix Final 16” etape M. Sakalausko laukia tikri savo amato meistrai, tačiau lietuvis iššūkių nebijo ir galvoja tik apie tai, kaip kuo geriau pasirengti kovoms.

„Kiekviena kova leidžia tobulėti. Tikiuosi, kad dabar pavyks sudalyvauti gerose dvikovose ir finaliniame turnyre būsiu geriausios formos“, - kalbėjo vienas iš trijų lietuvių, iškovojusių kelialapius į kitą etapą. Kartu su M. Sakalausku ten vyks Tadas Jonkus ir Mantas Rimdeika.

Buvo sunerimęs

„Mano tikslas – tapti geriausiu“, - dar po kovos su vokiečiu Maxu Rollu kvapo neatgavęs teigė Ignas Barysas. Vienas perspektyviausių Lietuvos kovotojų pirmą kartą oficialiai ringe kovojo pagal K-1 taisykles. Tai buvo superkova, už kurią kelialapiai nedalinami.

„Tai buvo viena sunkiausių kovų per mano karjerą. Sunkiausia buvo tai, kad čia reikia labai daug judėti. Pasirodžiau gerai, tačiau galėjau daugiau kovoti rankomis. Iš tiesų, tikėjausi, kad bus šiek tiek lengviau. Labai malonu, kad po kovos su tokiu varžovu į viršų buvo iškelta mano ranka. Esu euforijoje“, - teigė I. Barysas.

Įprastai MMA kovoje dalyvaujantis I. Barysas pergalę šventė po teisėjų sprendimo.

„Buvo apleidusios jėgos. Kai varžovas dukart spyrė į pilvą pajutau, kad silpstu. Buvau netgi šiek tiek išsigandęs, tačiau aš tam ir ruošiausi. Labai džiaugiuosi, kad esu kudo kovotojas. Mes esame universalūs. K-1 stovėsena tikrai nepakenks, tačiau MMA išlieka mūsų arkliuku“, - teigė kovotojas, neslėpęs, kad nori dalyvauti ir šio turnyro atrankoje.

„Visada norisi būti tarp geriausių. Pradžiai reikėtų sudalyvauti daugiau tokio tipo varžybų, o tada ir jėgas išmėginti atrankoje“, - kalbėjo I. Barysas.

Nuliūdino latvį

Superkovoje daugkartinis MMA turnyrų nugalėtojas ir dukart Lietuvos kikbokso čempionas Tomas Pakutinskas „nuleido ant žemės“ latvį Jurijų Višnevskį. Lietuvos kovotojui ringe teko susidurti su dar niekada MMA FC kovose pralaimėjimo nepatyrusiu varžovu.

„Nuo pradžių galvojau apie pergalę. Kova buvo sunki, tačiau jų lengvų nebūna. Dariau viską, ką geriausiai moku ir laimėjau“, - teigė T. Pakutinskas, kuris užlaužė varžovui kaklą ir privertė šį pasiduoti.

„Pamačiau, kad jis jį man nuolat kiša ir pamėginau“, - teigė lietuvis. T. Pakutinskas vengė kovos parteryje. Pasak sportininko, latvis šioje padėtyje turėjo pranašumą.

„Jis labai gerai kovoja parteryje ir dar buvo už mane sunkesnis šešiolika kilogramų. Tačiau nors to ir vengiau, laimėjau jo paties koziriu“, - teigė T. Pakutinskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.