EUROLYGA 2023

Tinklininkių I. Dumbauskaitės ir M. Povilaitytės tvarkaraštyje - jaunimo čempionatai ir moterų turnyrai

Šeštadienį ir sekmadienį Vilniuje, „Credit24“ arenoje prie Baltojo tilto, vyksiančiame Rytų Europos moterų paplūdimio tinklinio čempionato pirmajame etape - „Lithuanian Open“ varžybose - dalyvaus penkios mūsų šalies komandos, tarp jų ir pajėgiausias lietuvių duetas - Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė.

M. Povilaitytė ir I. Dumbauskaitė.<br>Gediminas Savickis (ELTA)
M. Povilaitytė ir I. Dumbauskaitė.<br>Gediminas Savickis (ELTA)
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 9, 2013, 6:58 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 12:07 AM

Tai bus ketvirtosios 18-mečių dueto varžybos šį sezoną.

2011 metų Europos jaunių (iki 18 metų) ir 2012 metų pasaulio jaunių (iki 19 metų) čempionės šiemet jau dalyvavo moterų turnyruose Turkijoje, Vokietijoje ir Kinijoje. Ieva ir Monika iš aštuonių mačų laimėjo tris.

„Iki šiol mūsų merginos žaidė jaunių ir jaunimo varžybose, o šį sezoną bando jėgas moterų varžybose. Puikiai suprantame, kad šį sezoną moterų turnyruose nebus daug pergalių. Norėtumėme, kad vasaros pabaigoje Ieva ir Monika pasaulio taurės varžybose jau sugebėtų iškovoti po vieną-dvi pergales“, - ketvirtadienį spaudos konferencijoje Vilniuje teigė Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) prezidentas Marius Vasiliauskas.

I. Dumbauskaitė sakė, kad jos liko nepatenkintos savo žaidimu Vokietijos čempionato etape ir pirmojo šių metų „Grand Slam“ turnyro atrankos varžybose Kinijoje.

„Žaidėme blogai. Bandysime su treneriais taisyti padėtį“, - pabrėžė Ieva. Ji pridūrė, kad buvo verta pirmą kartą išbandyti jėgas pasaulio taurės varžybų etape.

M. Vasiliauskas teigė, kad pagrindinis merginų tikslas - per artimiausius dvejus metus patekti tarp 50 stipriausių pasaulio komandų, o vėliau siekti patekti tarp 24 duetų, dalyvausiančių Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

Vilniuje besimokančių ir besitreniruojančių sportininkių šiemet laukia net keturi jaunimo čempionatai. Lietuvos tinklininkės birželio 5-9 d. dalyvaus pasaulio jaunimo (iki 23 metų) pirmenybėse Myslovicėse (Lenkija), birželio 19-23 d. - pasaulio jaunimo (iki 21 metų) čempionate Umage (Kroatija), rugpjūčio 8-11 d. - Europos jaunimo (iki 20 metų) čempionate Vilniuje, o rugpjūčio 15-18 d. - Europos jaunimo (iki 22 metų) čempionate Varnoje (Bulgarija).

Anot M. Vasiliausko, Ieva ir Monika šiuose čempionatuose yra pajėgios kovoti dėl aukščiausių vietų. Pagrindiniu šių metų startu stipriausioms šalies paplūdimio tinklininkėms bus Europos jaunimo čempionatas Vilniuje. LTF vadovas tikisi, kad merginos bus pirmajame dešimtuke.

16-metės kaunietės Simona Vaičiukynaitė ir Urtė Andriukaitytė šiemet dalyvaus atrankos į 2014 metų jaunimo olimpines žaidynes varžybose. Pirmajame atrankos etape Estijoje lietuvės žais su Lenkijos, Vengrijos ir Estijos atstovėmis. Į finalinį atrankos turnyrą pateks dvi stipriausios komandos. Iš šešiolikos finaliniame Europos zonos atrankos turnyre dalyvausiančių duetų kelialapius į jaunimo olimpines žaidynes Kinijoje iškovos šeši.

S. Vaičiukynaitė ir U. Andriukaitytė šią vasarą dalyvaus ir Europos jaunių (iki 18 metų) čempionate Baltarusijoje bei Europos jaunimo čempionate Vilniuje. Anot M. Vasiliausko, Simona ir Urtė jaunių pirmenybėse turi galimybių patekti į pirmąjį šešetą.

Vilniuje vyksiančio Europos jaunimo čempionato vaikinų varžybose Lietuvai atstovaus naujas duetas - Arnas Rumševičius ir Lukas Každailis, o antroji komanda dar nėra žinoma.

M. Vasiliauskas sakė, kad prieš čempionatą Vilniuje „Credit24“ arenoje vietų skaičius žiūrovams bus padidintas nuo 600 iki 1000, taip pat bus įrengta VIP ložė.

26-erių metų Birutė Aleknavičiūtė ir 25-erių metų Ingrida Milkintaitė pernai tapo pasaulio kurčiųjų paplūdimio tinklinio vicečempionėmis. Šių metų liepą jų laukia Bulgarijoje vyksiančios kurčiųjų olimpinės žaidynės. Jose iš Lietuvos paplūdimio tinklininkių laukiama medalių.

Liepos 19-21 dienomis Vilniuje bus surengtas Rytų Europos vyrų paplūdimio tinklinio čempionato trečiasis etapas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.