EUROLYGA 2023

„Gintarinės poros“ konkurse - A. Bižoko ir E. Daniūtės akistata

Savaitgalį Kauno sporto halėje sukasi šokėjų poros. Čia dvi dienas vyksta Tarptautinis 48—asis sportinių šokių konkursas „Gintarinė pora“.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

May 12, 2013, 6:23 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 9:33 PM

Renginio metu varžėsi per 500 šokėjų porų iš įvairių pasaulio šalių. Šokėjus vertino 35 teisėjai. Konkurse netrūko įtampos ir aistrų, nes daugelis šokėjų pasiekę aukštą lygį, todėl šokant svarbus kiekvienas judesys ir net kuo įmantresni šokėjų drabužių modeliai. Garbės svečiu renginyje tapo prezidentas Valdas Adamkus.

Šiųmetis renginys skirtas Kauno sportinių šokių klubo „Sūkurys“ 50—mečiui, kuriam 39 metus vadovauja Lietuvos nusipelnę treneriai ir šių varžybų iniciatoriai Jūratė ir Česlovas Norvaišos. Būtent šis kolektyvas daugeliui garsių šokėjų tapo startu į tarptautinį pripažinimą.

Pirmąją konkurso dieną varžėsi vaikų, jaunučių ir jaunių poros. Kiekvienų varržybų nugalėtojai neliko be dovanų. Pagrindinis šeštadienio tikslas buvo išaiškinti standartinių šokių suaugusiųjų kategorijos nugalėtojus. Pirmąją vietą užėmė lietuvių pora — Ieva Žukauskaitė ir Evaldas Sodeika.

Antrojo vietoje liko šokėjai iš Rusijos — Alina Glazkova ir Andrejus Serguninas. Trečioje — taip pat Rusijos atstovai Olga Morozova ir Artiomas Terekhovas.

Žiūrovai stebėjo ir ir koncertinę programą, kurioje šoko Lotynų Amerikos šokių tarptautinių varžybų prizininkai Antonas Aldajevas ir Natalija Polukhina iš Rusijos, Kauno aerobikos klubas „Joana“, kuriam vadovauja Joana Bartaškienė, bei šokėjų komanda „In Beat“.

Sekmadienį aiškinamasi, kas geriausiai šoka Lotynų Amerikos šokius.

Vakaro programą baigė „Sūkurio“ 50-mečio minėjimo iškilmės. Jose pirmą kartą buvo įteikti išskirtiniai prizai „Sūkurio legendos“, kurie prilyginami „Oskarų“ apdovanojimams.

Pirmieji juos gavo daugiausia laurų pasaulio čempionatuose pelnę Edita Daniūtė ir Arūnas Bižokas. Šis šokėjas dėl apdovanojimo į renginį specialiai atvyko iš Amerikos.

Šokių aikštelėje žiūrovams šventinę programą dovanojo profesionalų lygos šių metų pasaulio čempionai Mirko Gazzoli ir E. Daniūtė, Europos profesionalų šou vicečempionai Justas Kučinskas ir Jekaterina Romankova, profesionalų lygos Europos čempionato prizininkai Donatas Vėželis ir Lina Chatkevičiūtė.

Savo pasirodymu pradžiugino Pasaulio ir Europos čempionai Klaipėdos universiteto Lotynų Amerikos sportinių šokių kolektyvas „Žuvėdra“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.