EUROLYGA 2023

Baltijos šalių galiūnų čempionate stipresnių už lietuvius neatsirado

Baltijos šalių komandiniame čempionate, kurį šeštadienį, gegužės 18 d. 14 val. 20 min. parodys „Lietuvos ryto” TV, Lietuvos galiūnai pustrečio kilogramo pagerino nuo 2008-jų jiems priklausiusį pasaulio rekordą rąsto kėlimo rungtyje. Mūsų šalies stipruoliai - Žydrūnas Savickas, Vytautas Lalas ir Vidas Blekaitis iškėlė 502,5 kg sveriantį rastą.

Mūsų šalies stipruoliai - Žydrūnas Savickas, Vytautas Lalas ir Vidas Blekaitis iškėlė 502,5 kg sveriantį rastą.<br>V. Balkūno nuotr. iš archyvo
Mūsų šalies stipruoliai - Žydrūnas Savickas, Vytautas Lalas ir Vidas Blekaitis iškėlė 502,5 kg sveriantį rastą.<br>V. Balkūno nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 18, 2013, 9:42 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 2:07 PM

„Planas buvo tik pagerinti rekordą, nes buvo užsistovėjęs. Šiai dienai buvo svarbiausia laimėti varžybas, o pirmoje rungtyje nesinorėjo visų jėgų išsikrauti“, - kalbėjo Ž. Savickas.

Šeštadienį Vilniuje varžėsi Lietuvos, Lenkijos, Estijos, Latvijos ir Suomijos sportininkai. Didžiausia intriga šiame komandiniame galiūnų čempionate buvo, ar pavyks kam nors iš kaimynų pasipriešinti jau aštuonerius metus pergales raškantiems lietuviams?

Tačiau stipresnių už Ž. Savicką, V. Lalą bei V. Blekaitį ir šiemet neatsirado. Šeimininkai laimėjo šešias rungtis iš aštuonių ir užtikrintai aplenkė antrą – trečią vietas užėmusius Lenkijos bei Estijos sportininkus.

Galiūnai kėlė rastą, laikė 70 kg svorį ištiestomis rankomis dviese, estafetėje, vertė padangą, nešė 140 kg sveriančius lagaminus, varžėsi rąsto, geležies bloko ir hantelio kėlimo estafetėje, pustrečio šimto sveriančio automobilio su penkiomis merginomis atkėlime ir 185 kg akmens perkėlime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.