EUROLYGA 2023

Lietuvos rankininkus gyrė olimpinių čempionų strategas

Į atlapus prancūzams kibusios Lietuvos rankinio rinktinės vyriausiasis treneris Gintaras Savukynas po mačo didžiavosi savo auklėtiniais, kurie atkakliai priešinosi olimpiniams čempionams. Lietuvos rinktinė 23:25 nusileido Prancūzijos nacionalinei komandai ir prarado viltis patekti į 2014 metų Europos vyrų rankinio čempionatą.

Daugiau nuotraukų (1)

Linas Jocius

Jun 12, 2013, 10:07 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 2:34 PM

Lietuviai sulaukė pagyrų iš Prancūzijos ekipos vyriausiojo trenerio, anot jo, Lietuva - stipri, kovinga komanda. 

Neišsigando tituluotų varžovų

Lietuvos ekipos vyriausiasis treneris Gintaras Savukynas džiaugėsi žaidėjų nusiteikimu: „Visų pirma noriu padėkoti vyrams už darbą aikštėje, už kovą. Mačas kainavo daug fizinių jėgų, to ir tikėjomės. 

Pasiruošimo stovykla Estijoje davė rezultatų, išanalizavome savo klaidas. Gaila, kad pačioje rungtynių pabaigoje pritrūkome tokių varžybų su tokio lygio varžovais patirties.

Komandų skirtinga patirtis.

Prancūzai žaidė įvairių turnyrų finaliniuose etapuose, mūsų rankininkai tokios patirties neturi.

Manau, varžybos buvo gražios, žiūrovams turėjo patikti“, - po rungtynių teigė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Gintaras Savukynas.

„Daug lėmė nusiteikimas ir tikėjimas, kad galima sužaisti sėkmingai. Vyrai išgirdo prieš varžybas padrąsinimus. Nežiūrinti į varžovų pavardes, titulus ir švieslentę, mes kovojome visas 60 minučių.

Vyrai nedavė jiems žaisti taip, kaip galbūt planavo rungtyniauti prancūzai. Antrame kėlinyje varžovai išleido savo pagrindinį vartininką, jis atmušė daug svarbių metimų. Tai rodo, kad po pirmo kėlinio tas minimalus rezultatas prancūzų netenkino ir jie metė visas savo pajėgas, nepaisant to, kad mačas jiems nieko nelėmė“, - po mačo kalbėjo G. Savukynas.

Patirtis - svarbiausia

Paskutinėse rungtynėse su Norvegija Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris daugiau leis pasireikšti Lietuvoje rungtyniaujantiems žaidėjams. 

„Nors mačas Norvegijoje nieko nelems, svarbu, kaip ekipa žais. Nėra esmė, ar pavyks laimėti, ar pralaimėsime, svarbu, kaip atrodysime aikštėje. Komandos nusiteikimas bus svarbiausias. Tai puiki proga tobulėti mažiau patyrusiems mūsų žaidėjams, ypač rungtyniaujantiems Lietuvoje. Juk šiam momentui rinktinėje jų yra nemažai. Tokio lygio varžybų Lietuvos čempionate jie neturi.

Svarbiausia jų įgyjama patirtis, o ne rezultatas. Manau, vyrai ir Norvegijoje į aikštę žengs taip pat užsivedę, kaip ir trečiadienio rungtynėse su prancūzais", - teigė G. Savukynas. 

Gelbėjo vartininkas

Po dvikovos Lietuvos rinktinės vienas rezultatyviausių žaidėjų Tomas Eitutis apgailestavo dėl mačo pabaigoje padarytų kelių klaidų, kurios neleido pasiekti teigiamo rezultato:

„Jausmas neblogas po rungtynių, aišku, gaila, kad pralaimėjome.

Klaidos pabaigoje neleido išplėšti galbūt bent lygiųjų. Su ispanais anksčiau žaidžiant čia tą pavyko padaryti.

Manau puikiai sužaidėme, ypač pirmame kėlinyje.

Pasirinkome labai gerą gynybą – 4-2. Tai stabdė jų metikus. Prancūzų vartininkas gelbėjo ekipą, atrėmė labai svarbius metimus. Manau, garbingai sužaidėme", - po mačo dėstė T. Eitutis.

Rinktinėje - kartų kaita

Anot Lietuvos rinktinės vyriausiojo stratego, komandos senbuvius po truputį keičia jauni, nauji žaidėjai ir tokie mačai kaip su Prancūzija leidžia įgyti neįkainojamos patirties.   

„Ciklo pradžioje tikėjomės geresnių rezultatų, pirmame etape labai prastai namuose sužaidėme su Norvegijos rinktine.

Tai nuliūdino. Susikomplikavome padėtį Turkijoje, kur nusileidome vienu įvarčiu turkams. Turnyro lentelės padėtimi nesu patenkintas. Kol kas trečiadienį buvo geriausios mūsų varžybos. Atrankos ciklas nėra pats geriausias. Per ketverius metus rinktinės senbuviai keturiais metais tapo vyresni. Kai kurie perkopė trisdešimtmetį. Kai kurie jau baigė karjerą.

Ta ateinanti nauja karta nėra pajėgi keliamų aukštų užduočių. Integruojame naujus, jaunus žaidėjus, kad įgytų patirties ir galėtų pakeisti išeinančius senbuvius. Tokios rungtynės, kaip su Prancūzijos rinktine, yra neįkainojama patirtis", - teigė G. Savukynas.

Varžovų treneris gyrė lietuvius 

„Šiandien žiūrovai išvydo geras rungtynes. Lietuva paliko stiprios komandos įspūdį. Manau, šioms rungtynėms teisėjavo per jaunas arbitras, turintis per mažai patirties. Nežinau jo kompetencijos, tačiau jam buvo nelengva. Lietuva sužaidė gerai, kovėsi degančia širdimi", - spaudos konferencijoje kalbėjo Prancūzijos rinktinės treneris Onesta Claude.   „Mūsų rinktinės žaidėjams šis sezonas buvo labai ilgas. Po olimpiados jie grįžo į klubus, prasidėjo nacionaliniai čempionatai, galiausiai liko nedaug iki atostogų. Džiaugiamės iškovoję pergalę."

Spaudos konferencijoje nebuvo vertėjo iš prancūzų kalbos, o ekipos strategas prastai kalbėjo angliškai. Jis apgailestavo, kad jo anglų kalbos žinos skurdžios. Kartu į spaudos konferenciją atėjęs žaidėjas išvis nieko nepasakė, nes kalba tik savo gimtąja kalba.  „Jei tu mūsų šalyje žaidi rankinį, tu mokyklos nebelankai", - pokštavo ekipos vyriausiasis treneris O. Claude.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.