EUROLYGA 2023

J. Šuklinas į Europos čempionatą išvažiavo aukso

Londono olimpinis vicečempionas Jevgenijus Šuklinas trečiadienį su kitais Lietuvos rinktinės nariais išvyko į Portugaliją – ten vyks Europos baidarių ir kanojų irklavimo čempionatas.

Ar Europos čempionate Portugalijoje J.Šuklinas iškovos dar vieną medalį?<br>T. Bauro nuotr. iš archyvo
Ar Europos čempionate Portugalijoje J.Šuklinas iškovos dar vieną medalį?<br>T. Bauro nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Jun 13, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 2:34 PM

Visą žiemą 27 metų irkluotojas gyveno tarp Lietuvos ir Portugalijos.

Šaltuoju metų laiku Lietuvoje sportininkams treniruotis vandenyje nėra galimybių, todėl jie kas dvi savaites vyko į stovyklas Europos pietuose.

Vis dėlto Monte Maro trasoje, kur vyks čempionatas, J.Šuklinui neteko būti.

„Ten pernai vyko jaunių čempionatas. Visai netoli tos trasos treniruojamės žiemą, bet taip ir nebuvo laiko nuvažiuoti pažiūrėti”, – lrytas.lt pasakojo J.Šuklinas.

Europos pirmenybėse jis dalyvaus vienviečių kanojų 200 metrų sprinto ir dviviečių kanojų 1000 metrų nuotolio varžybose.

J.Šuklinas dvivietėje su Tomu Gadeikiu pradėjo irkluoti tiktai šį sezoną. Jie dalyvavo pasaulio taurės etape Vengrijoje, bet į 1000 metrų rungties finalą nepateko.

„Dvivietėje turėjome gal tik 20 treniruočių, nes man reikėjo startuoti vienviete. Per tokį trumpą laiką nuo sprinto pereiti prie ilgesnio nuotolio sunku, bet po truputį tobulėjame. Europos čempionatas parodys kokios formos esame”, – sakė J.Šuklinas.

Olimpinio prizininko tikslas – kelialapis į pasaulio čempionatą. Norint gauti tiesioginį bilietą į planetos pirmenybes Europos čempionate reikia patekti tarp šešių stipriausių irkluotojų.

Dviviečių varžybose toks rezultatas irkluotoją tenkintų, tačiau vienviete 200 metrų rungtyje jis sieks aukso.

Juk būtent šios rungties sidabro medalį jis iškovojo olimpinėse žaidynėse Londone, pasaulio čempionate triskart užėmė trečiąją vietą, o žemyno pirmenybėse dukart tapo čempionu, taip pat pelnė tris bronzos medalius.

Šį sezoną J.Šuklinas dalyvavo trijuose pasaulio taurės etapuose: dukart buvo antras, o Lenkijoje iškovojo auksą.

„Šios varžybos man buvo kaip treniruotė, o svarbiausi startai dar prieš akis. Dar yra ką gerinti. 200 metrų sprinte trūksta greito starto, nes tenka derinti sprinto ir 1000 m nuotolio treniruotes.

Sprinte kol kas nelabai pavyksta greitai startuoti, bet paskui pasiveju visus. Iki pasaulio čempionato dar yra laiko, turėsiu apie ką pagalvoti ir ką patobulinti”, – pasakojo J.Šuklinas.

Europos čempionate dar dalyvaus Ignas Navakauskas (vienvietė baidarė, 200 m), Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas (dvivietė baidarė, 200 m), Ričardas Nekriošius ir Andrejus Olijnikas (dvivietė baidarė, 1000 m).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.