EUROLYGA 2023

J. Šuklinas užtikrintai laimėjo atrankos etapą ir pateko į finalą

***

J. Šuklinas laikomas vienviečių kanojų 200 m rungties favoritu.<br>A. Pliadis (Fotodiena)
J. Šuklinas laikomas vienviečių kanojų 200 m rungties favoritu.<br>A. Pliadis (Fotodiena)
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 15, 2013, 4:37 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 12:10 PM

Šeštadienį pirmajame kvalifikaciniame plaukime Lietuvos kanojininkas sugaišo 41,116 sekundės ir 0,050 sekundės aplenkė antroje vietoje likusį Europos vicečempioną ispaną Alfonso Benavidesą bei 0,275 sekundės - trečiąją poziciją užėmusi čeką Martiną Fuksą. Visi trys irkluotojai pateko tiesiai į finalą, o 4-7 vietas šiame plaukime užėmę atletai tęs kovą pusfinalyje. 

Praėjusių metų Senojo žemyno pirmenybėse J. Šuklinas tenkinosi bronzos medaliu. 

Pirmuoju bandymu kelialapio į finalą nepavyko iškovoti baidarininkui Ignui Navakauskui, kuris pirmajame atrankos plaukime distanciją įveikė per 39,577 sekundės, tačiau liko šeštas ir varžysis pusfinalyje. 

Plaukimą laimėjo ir vienintelį kelialapį į finalą užsitikrino serbas Marko Dragosavljevičius - 37,202 sekundės. 

Mažiau nei puse sekundės iki finalo pritrūko dviviete baidare irklavusiems Aurimui Lankui bei Edvinui Ramanauskui. Jie atrankos plaukime sugaišo 33,996 sekundės ir liko penktoje vietoje tarp aštuonių dalyvių bei toliau tęs kovą pusfinalyje. 

Nuo trečiojoje pozicijoje finišavusių ir paskutinį šio plaukimo kelialapį į finalą iškovojusių britų Liamo Heatho bei Jonathano Schofieldo lietuviai atsiliko vos 0,455 sekundės. 

Senojo žemyno pirmenybių baidarininkų pusfinalio plaukimai vyks šeštadienį pavakary. 

***

Būtent vienviečių kanojų 200 m rungtyje sidabro medalį J. Šuklinas iškovojo olimpinėse žaidynėse Londone, pasaulio čempionate triskart užėmė trečiąją vietą, o žemyno pirmenybėse dukart tapo čempionu, taip pat pelnė tris bronzos medalius.

Šį sezoną J.Šuklinas dalyvavo trijuose pasaulio taurės etapuose: dukart buvo antras, o Lenkijoje iškovojo auksą.„Šios varžybos man buvo kaip treniruotė, o svarbiausi startai dar prieš akis. Dar yra ką gerinti. 200 metrų sprinte trūksta greito starto, nes tenka derinti sprinto ir 1000 m nuotolio treniruotes.

Sprinte kol kas nelabai pavyksta greitai startuoti, bet paskui pasiveju visus. Iki pasaulio čempionato dar yra laiko, turėsiu apie ką pagalvoti ir ką patobulinti”, – prieš kelionę į Portugaliją pasakojo J.Šuklinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.