EUROLYGA 2023

Penkiakovininkė L. Asadauskaitė „Kremliaus taurės“ varžybose liko antra

Londono olimpinių žaidynių šiuolaikinės penkiakovės čempionė Laura Asadauskaitė trečiosiose „Kremliaus taurės“ varžybose Maskvoje (Rusija) šeštadienį užėmė antrąją vietą (5264 tšk.).

L. Asadauskaitei pavyko priartėti prie varžovės, tačiau paskutiniuosiuose distancijos metruose brazilė atsilaikė.<br>J. Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
L. Asadauskaitei pavyko priartėti prie varžovės, tačiau paskutiniuosiuose distancijos metruose brazilė atsilaikė.<br>J. Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 15, 2013, 8:53 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 12:01 PM

Nugalėjo Londono olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtoja 29-erių metų brazilė Janė Markes (Yane Marques, 5268 tšk.). Trečiąją vietą užėmė 24-erių metų rusė Liudmila Kukuškina (5196 tšk.).

Rusijai atstovaujanti 25-erių metų lietuvė Donata Rimšaitė (4888 tšk.) liko 14-a.

29-erių metų L. Asadauskaitė po fechtavimo ir plaukimo varžybų buvo penkta, o po jojimo rungties nukrito į aštuntąją vietą. Laura bėgimo ir šaudymo varžybas pradėjo 1 min. 17 sek. vėliau už lyderę J. Markes.

Lietuvos atstovė po antrosios šaudymo serijos pakilo į šeštąją, po trečiosios - į ketvirtąją, o po ketvirtosios - į antrąją vietą. Iki finišo likus 800 metrų, Laura nuo lyderės J. Markes atsiliko 18 sek. Lietuvos sportininkei pavyko priartėti prie varžovės, tačiau paskutiniuosiuose distancijos metruose brazilė atsilaikė.

„Kad ir kaip norėjau, bet varžovės pavyti nepavyko - pritrūko penkių metrų. Visgi jos atotrūkis buvo per didelis“, - po varžybų sakė L. Asadauskaitė.

Moterų varžybose dalyvavo 24 penkiakovininkės.

Pernai šiose varžybose L. Asadauskaitė užėmė ketvirtąją, o užpernai - penktąją vietas. „Kremliaus taurės“ varžybų prizų fondą sudaro 100 tūkst. JAV dolerių.

Vyrų važybose sekmadienį dalyvaus Justinas Kinderis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.