EUROLYGA 2023

Pasaulio lietuvių sporto žaidynės vyks chemikalų išdarkytame stadione

Klaipėdiečiai priversti rausti iš gėdos – kitą savaitgalį mieste rengiamos IX Pasaulio lietuvių sporto žaidynės vyks nuniokotame centriniame stadione. Po kelių dienų pertraukos čia atvykę futbolo klubo „Atlantas“ žaidėjai nustėro išvydę neatpažįstamai sudarkytą veją. Ši labiau priminė ne futbolo aikštę, o galvijų nutryptą ganyklą.

Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

Jun 20, 2013, 4:06 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 8:14 AM

Netrukus paaiškėjo, kad vieną geriausių šalies futbolo aikščių sudarkė piktžolėms naikinti skirti chemikalai, pražudę ištisus plotus vejos. Kol miesto valdžia ieško incidento kaltininkų, stadiono prižiūrėtojai jau susitaikė su mintimi, kad iki žaidynių atgaivinti aikštės nepavyks.

12 metų Klaipėdos centrinio stadiono vadovo pareigas einantis Romualdas Pargaliauskas tikino tokio akibrokšto iki šiol nepatyręs. Kaip nutiko, kad piktžoles turėjęs išnaikinti cheminių medžiagų kokteilis pribaigė ir veja, jis negalėjo paaiškinti.

„Aikštės danga jau morališkai pasenusi, nekeista aštuonerius metus. Jos pagrindą sudaro 20 centimetrų smėlio sluoksnis, žolė nepasiekia žemėje esančių maistingųjų medžiagų, darosi silpna, tad nieko keisto, kad vietomis neatlaikė chemikalų poveikio“, - savo versiją išdėstė R. Pargaliauskas.

Stadione dirbančių prižiūrėtojų vadovas nelinkęs nei kaltinti, nei teisinti. Esą kol kas nėra aišku, ar dėl jų neapdairumo, o gal pardavėjų kaltės nukentėjo veja.

Šią savaitę vienerias rungtynes „Atlanto“ komanda buvo priversta žaisti nuniokotame stadione. Vejos atgaivinti nepavyks ir iki šeštadienio, kai numatytos kitos rungtynės.

Kitą savaitgalį Klaipėdoje rengiamos IX Pasaulio lietuvių sporto žaidynės. Laukiama atvykstant apie pustrečio tūkstančio atletų iš 20 šalių. Nemažai varžybų bus rengiama centriniame Klaipėdos stadione. Jo vadovas apgailestavo, kad nemalonus incidentas įvyko būtent prieš tokį svarbų tarptautinį renginį.

Aikštę rengiamasi tvarkyti tik po žaidynių. „Turėsime laisvą mėnesį, išmulčiuosime pažeistus plotus, užpilsime juodžemiu, atsodinsime veją – atsigaus. Turtingi futbolo klubai kasmet po sezono keičia aikščių veją nauja, mes, deja, tokios prabangos sau leisti negalime“, - kalbėjo R. Pargaliauskas.

Klaipėdos centrinio stadiono priežiūrai iš miesto biudžeto skiriama 27 tūkst. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.