EUROLYGA 2023

Buriuotojų sąjunga tikisi, kad G. Scheidt olimpiadoje plauks už Lietuvą

Antradienį Lietuvos buriuotojų sąjungos atstovai susitiko su Kauno savivaldybės meru Andriumi Kupčinsku. Miesto vadovui sąjungos vadovai išsakė savo lūkesčius ir planus, bei pasveikino kartu atvykusią geriausią Lietuvos buriuotoją Gintarę Volungevičiūtę-Scheidt.

Buriuotojų sąjunga deda visas pastangas, kad olimpiadoje sportininkė plauktų už Lietuvą.<br>L. Pileckas
Buriuotojų sąjunga deda visas pastangas, kad olimpiadoje sportininkė plauktų už Lietuvą.<br>L. Pileckas
Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas

Jun 25, 2013, 3:57 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 5:18 AM

Kaunas yra Lietuvos buriavimo sostinė. Būtent čia, o ne kur kitur paruošiami geriausi ir pasaulyje pripažinimą pelnę buriuotojai. Kaune kasmet pradedamas ir Lietuvos buriavimo sezonas, iš čia po šalį pasklinda žinia, kad metas kelti bures“, - sakė buriuotojų sąjungos prezidentas Naglis Nasvytis.

Atsidėkodami miestui už geras sąlygas buriuoti, sąjungos atstovai Kauno merą apdovanojo specialiu medaliu. Tuo pačiu, buriuotojai miesto vadovo prašė palaikymo po poros metų Lietuvoje rengiamam Europos čempionato etapui „Lazer“ klasės burlaiviais.

„Tai, kad Lietuva gavo pasiūlymą rengti čempionato etapą, parodo, kad mūsų šalis yra pripažinta buriuotojų pasaulyje“, - neabejojo N. Naksvytis.

Sąjungos prezidentas mero kabinete specialų apdovanojimą įteikė ir buriuotojai G. Volungevičiūtei-Scheidt. Sportininkė pripažinta geriausia Lietuvos buriuotoja per paskutinį ketverių metų laikotarpį tarp olimpiadų.

Kaune gimusi sportininkė pirmoji Lietuvai iškovojo olimpinį sidabro medalį buriavime, tapo pasaulio ir daugkartine šalies čempione.

Tiesa, šiuo metu su vienu geriausių pasaulio buriuotojų Robertu Scheidtu du vaikus auginanti sportininkė apie savo karjerą kalba atsargiai. Lietuvė tikina galvojanti apie trečią vaiką ir kol kas labai abejojanti dėl savo galimybių dalyvauti artimiausioje olimpiadoje.

„Niekada negali kažko tvirtai sakyti apie ateitį. Jau po pirmo vaiko sakiau, kad daugiau neplauksiu olimpiadoje. Matysime, kaip bus“, - kalbėjo sportininkė.

Tuo tarpu buriuotojų sąjungos prezidentas N. Naksvytis neslėpė ieškantis būdų sportininkę įkalbėti plaukti už Lietuvą. Prezidentas lrytas.lt tikino net galvojantis kalbinti ir G. Volungevičiūtės-Scheidt vyrą, kad šis plauktų už mūsų šalį.

„Robertas yra vienas talentingiausių pasaulio buriuotojų, kuris rungtyniauja įvairiomis jachtomis, įvairiose klasėse. Tai tikras genijus“, - neabejojo N. Naksvytis.

Pasak prezidento, kol kas Lietuva neturi sportininkių, kurios galėtų pakeisti vaikus auginančią G. Volungevičiūtę-Scheidt. Nors jaunų buriuotojų yra, tačiau joms kol kas trūksta patirties.

„Buriavimo varžybos trunka labai ilgai ir ten svarbu strategija, mąstymas. Tai lyg vandens šachmatai. Gintarė turi didžiulę patirtį, o atgauti fizinę formą jai pakaktų poros metų. Tuo tarpu jaunoms mūsų sportininkėms dar trūksta patirties, o tai lemia klaidas ir galutinį rezultatą. Buriavimo sporte kartais užtenka kiek labiau pasijaudinti ir neišsimiegoti, ir varžybos pralaimėtos“, - sakė N. Naksvytis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.