EUROLYGA 2023

Čikaga ledo ritulio arenoje išvydo stebuklą

Stanley taurė antradienį buvo parskraidinta į Čikagą. NHL klubų atkrintamąsias varžybas penktą kartą istorijoje laimėjo „Chicago Blackhawks” ekipa, finalo serijoje 4:2 pranokusi „Boston Bruins” komandą, remdamasis naujienų agentūros AP informacija rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Čikagos ekipos sirgalių šėlsmas.<br>AP
Čikagos ekipos sirgalių šėlsmas.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 26, 2013, 8:36 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 4:56 AM

Tai buvo dramatiškiausia Stanley taurės varžybų atomazga.

Likus žaisti mažiau nei pusantros minutės aistruoliai Bostono arenoje jau buvo patikėję, kad čempionai paaiškės septintosiose rungtynėse.

„Bruins” ledo ritulininkai pirmavo 2:1, tačiau „Blackhawks” sukūrė stebuklą ir per 17 sekundžių pelnė du įvarčius. Svečiai laimėjo mačą 3:2, o kartu ir seriją iki keturių pergalių 4:2.

„Mes tikrai manėme, kad teks žaisti septintąsias rungtynes namie, – prisipažino „Blackhawks” puolėjas Patrickas Kane’as. – Paskui manėme, kad teks žaisti pratęsimą, ir tada pelnėme lemiamą įvartį.

Atrodė, kad paskutinės rungtynių sekundės truko amžinybę.”

„Iki šiol dar negaliu patikėti tokia rungtynių pabaiga”, – sakė „Blackhawks” vartininkas Corey Crawfordas.

Čikagos komanda įspūdingai pradėjo dėl lokauto sutrumpintą NHL sezoną, pasiekusi naują lygos rekordą, kai iškovojo taškų 24 rungtynėse iš eilės.

„Tai turbūt sunkiausias pralaimėjimas, kai žinai, kad buvo likę tiktai truputį daugiau nei minutė iki septintųjų rungtynių.

Tie du įvarčiai buvo tokie greiti”, – nusivylęs kalbėjo „Bruins” komandos treneris Claude’as Julienas. (AP, LR)

Bostone – dramatiška atomazga

Du įvarčiai per 17 sekundžių lėmė, kad „Chicago Blackhawks” klubas antrąkart per pastaruosius 4 sezonus ir 5-ą sykį istorijoje iškovojo Stanley taurę. Šeštosiose finalo serijos rungtynėse reguliariojo sezono nugalėtojai ir Vakarų konferencijos čempionai „Blackhawks” ledo ritulininkai svečiuose 3:2 (0:1, 1:0, 2:1) įveikė Rytų konferencijos čempionę Bostono „Bruins” komandą ir laimėjo seriją iki keturių pergalių 4:2.

Pirmąjį mačą savo aikštėje Čikagos ledo ritulininkai laimėjo po trijų pratęsimų 4:3, o antrąjį po pratęsimo pralaimėjo 1:2. Serijai persikėlus į Bostoną, trečiąsias serijos rungtynes 2:0 laimėjo „Bruins”, tačiau ketvirtajame susitikime po pratęsimo 6:5 nugalėjo „Blackhawks” ledo ritulininkai, kurie savo aikštėje 3:1 laimėjo ir penktąjį serijos mačą.

Šeštajame susitikime šeimininkus į priekį išvedė Chrisas Kelly (8 min.), tačiau antrajame kėlinyje Jonathanas Toewsas (25 min.) išlygino rezultatą. Įpusėjus trečiajam kėliniui Milanas Lučičius vėl išvedė Bostono komandą į priekį 2:1. 76 sek. skyrė Bostono komandą nuo septintųjų serijos rungtynių, tačiau Bryanas Bickellas (58 min. 44 sek.) ir Dave’as Bollandas (59 min. 1 sek.) įmušė po įvartį į šeimininkų vartus ir nulėmė serijos baigtį.

Tai buvo pats vėlyviausias pergalingas serijos įvartis NHL Stanley taurės finalų istorijoje. Iki šiol taurės savininkus nulėmęs įvartis vėliausiai buvo pelnytas 1929 metais, kai Billas Carsonas („Boston Bruins”) pasižymėjo sužaidus 58 min. 2 sek.

Naudingiausiu NHL atkrintamųjų varžybų žaidėju pripažintas „Blackhawks” puolėjas Patrickas Kane’as – jam įteiktas Conno Smythe’o prizas. Jis per 23 rungtynes pelnė 9 įvarčius, atliko 10 rezultatyvių perdavimų ir surinko 19 taškų.

Nuo 1939 metų, kai Stanley taurės finalo serija buvo pradėta žaisti iki keturių pergalių, penktąjį mačą laimėjusi komanda taurę iškovojo jau 16-ąjį kartą iš 23.

„Blackhawks” ekipa Stanley taurę anksčiau laimėjo 1934, 1938, 1961 ir 2010 metais, o „Bruins” ledo ritulininkai taurę kėlė šešis kartus – 1929, 1939, 1941, 1970, 1972, 2011 m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.