EUROLYGA 2023

“Tour de France“ lenktynės: A. Contadoras nesudėjo ginklų

Nors visi laukė atkaklios Chriso Froome’o ir Alberto Contadoro dvikovos „Tour de France” lenktynėse, kol kas ispanas akivaizdžiai pralaimi geltonus lyderio marškinėlius vilkinčiam „Sky” favoritui.

Dukart „Tour de France” čempionas A.Contadoras (dešinėje) su Ch.Froome’u (viduryje) pasiryžęs kautis iki galo.<br>AP nuotr.
Dukart „Tour de France” čempionas A.Contadoras (dešinėje) su Ch.Froome’u (viduryje) pasiryžęs kautis iki galo.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-07-10 11:03, atnaujinta 2018-03-03 04:30

A. Contadoras sugrįžo į „Tour de France” tam, kad vėl laimėtų.

Bet 2007-aisiais ir 2009-aisiais prestižiškiausiose pasaulio lenktynėse jau triumfavęs 30-metis ispanas šįmet į Prancūziją atvyko praradęs favorito statusą, rašo „Lietuvos rytas".

„Saxo Bank” dviratininko reputacijai atsiliepė ne tik dopingo skandalas, kai jis teismuose prarado trečiąjį dar 2010-aisiais laimėtą čempiono titulą.

Per pastaruosius sezonus profesionalų dviračių pasaulyje dar ryškiau švyti „Sky” žvaigždės.

Pernai „Tour de France” čempionu tapo britų ekipos lyderis Bradley Wigginsas, o šįmet geltonus lyderio marškinėlius jau vilki Ch. Froome’as.

Po dešimties pirmųjų dienų A. Contadoras bendrojoje įskaitoje užima tiktai penktąją vietą, net 1 min. 51 sek. atsilikdamas nuo pagrindinio lenktynių favorito.

Ar kalnuose anksčiau neįveikiamas Pistolero (ispano pravardė. – Red.) sugebės per likusias dvi savaites mesti iššūkį „Sky” galybei?

Kaip vertinate savo galimybes laimėti? – po pirmosios poilsio dienos A. Contadoro paklausė žurnalistai.

– Turiu pripažinti, kad mano situacija nėra ideali.

Aš norėčiau, kad mano laikas bendrojoje įskaitoje dabar būtų toks pat kaip ir Ch. Froome’o.

Bet pasiekus Pirėnų kalnus man pasitaikė ne pati geriausia diena.

Privalau padėkoti komandos draugui Romanui Kreuzigeriui, nes tik jo dėka ištvėriau tą etapą ir iki šiol dar nepraradau visų šansų lenktynėse.

Netrukus vyks pavienio starto lenktynės, kurių trasa jam (Ch. Froome’ui) taip pat parankesnė.

Po šiandienos etapo galėsime padaryti daugiau išvadų.

– Ar jus nustebino tai, kai jau per kitą etapą Pirėnuose Ch. Froome’as pagrindinėje grupėje liko visiškai vienas, kai jo ginklanešiai atsiliko, neišlaikę „Garmin” ir „Movistar” atakų?

– Visuomet gera matyti, jog kartais ir Ch. Froome’as su savo komanda taip pat neišvengia silpnumo akimirkų. Bet nemanau, kad taip bus dažnai.

Aišku, jų bėdos tikrai nustebino daugelį. Jeigu jos pasikartos, reikės tuo būtinai pasinaudoti.

Viliuosi, kad Alpėse dar turėsime galimybę pasinaudoti tokia situacija iki galo.

– Kodėl jūs nesiryžote atakuoti kopdami į paskutinį kalną dar sekmadienį, kai Ch.Froome’as buvo visiškai vienas?

– Aš išanalizavau situaciją: po viršūnės dar reikėjo 30 km leistis žemyn ir važiuoti lyguma iki finišo, o pagrindinėje grupėje dar buvo daug dviratininkų.

Paskutinis kalnas (La Hourquette d’Ancizan – Red.) devintajame etape nebuvo ypač sunkus, kad galėčiau įgyti pakankamą persvarą. Todėl aš nusprendžiau pataupyti jėgas, kurių man prireiks šiandien per pavienio starto lenktynes.

Tokį sprendimą priėmiau aš pats. Tavo būsena ir jausmai konkrečiomis aplinkybėmis diktuoja visus sprendimus lenktynėse.

– Kaip vertinate dabartinį Ch. Froome’o ir savo jėgų santykį?

– Sudėtinga tiksliai įvertinti, kaip iš tiesų dabar jaučiasi kiekvienas iš mūsų. Man regis, jis yra labai stiprus, bet visko dar gali nutikti.

Šiuo metu nesijaučiu esąs išskirtinės sportinės formos, bet per didžiuosius turus (daugiadienes „Tour de France”, „Giro d’Italia” ir „Vuelta e Espana” lenktynes. – Red.) aš visada geriausiai jaučiuosi trečiąją lenktynių savaitę. Būtent tai dabar suteikia man pasitikėjimo prieš likusius etapus.

Ch. Froome’as yra labai stiprus šiandien, bet galime prisiminti, kad pernai per „Vuelta” lenktynes trečioji savaitė jam tęsėsi labai ilgai.

- Ar jūs ruošiatės pakartoti tą savo netikėtą ataką Fuente per 2012-ųjų turą Ispanijoje, norėdamas C.Froome'ą dabar vėl išmušti iš vėžių per trečiąją „Tour de France“ savaitę?

- Kol kas tai tik hipotezė, kad Ch. Froome’as gali nuvysti trečiąją savaitę.

Iki šiol jis neparodė nė mažiausio silpnumo ženklo.

Bet aišku, aš viską mėginsiu.

Kalnuose visiems pakerta kojas. Jei tu netikėsi savimi, niekados nelaimėsi. O norėdamas laimėti Didįjį turą privalai rizikuoti.

– Dar prieš etapus Alpių kalnuose bus 33 km pavienio starto lenktynės. Galbūt jau per 11-ąjį etapą yra galimybė atsilošti ir priartėti prie lyderio?

– Man bus sudėtinga, nes šį etapą reikės važiuoti visiška lyguma. Tokia trasa palankesnė klasikams.

Žinau, kad čia neturėsiu jokios persvaros. Bet iš savęs išspausiu viską ir pamatysime, kas iš to gausis.

„Tour de France” lenktynės

10-asis etapas. Sen Žilda du Bua–Sen Malo. 197 km. 1. M. Kittelis (Vokietija, „Argos-Shimano”) – 4 val. 53 min. 25 sek., 2. A. Greipelis (Vokietija, „Lotto”), 3. M. Cavendishas (Didžioji Britanija, „Omega-Pharma”), ... 34.R. Navardauskas („Garmin”) - tas pats laikas.

Bendroji įskaita. 1. C. Froome’as (Didžioji Britanija, „Sky”) – 41 val. 52 min. 43 sek., 2. A. Valverde (Ispanija, „Movistar”) - atsilieka 1 min. 25 sek., 3. B. Mollema (Olandija, „Belkin”) - 1 min. 44 sek., 4.L. Ten Damas (Olandija, „Belkin”) – 1 min. 50 sek., 5. R. Kreuzigeris (Čekija, „SaxoBank”) ir A. Contadoras (Ispanija, „Saxo Bank”) - abu 1 min. 51 sek. ..120. R. Navardauskas („Garmin”) - 1 val. 24 min. 32 sek.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.