EUROLYGA 2023

Sirgalių kerštas M. Cavendishui – britas aplietas šlapimu

Markas Cavendishas „Tour de France” lenktynėse sulaukė nematyto akibrokšto – žiūrovai anglą aplaistė šlapimu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 12, 2013, 8:57 AM, atnaujinta Mar 3, 2018, 2:56 AM

12-ojo etapo finiše M. Cavendishas ketvirtadienį akimirka nusileido vokiečiui Marceliui Kitteliui.

Bet „Tour de France” dviratininkai vėl daugiau diskutavo ne apie geriausio pasaulio dviračių sprinterio pralaimėjimo aplinkybes, o apie išvakarėse nutikusį gėdingą incidentą.

Net 24 pergales prestižiškiausių pasaulio dviračių lenktynių etapuose jau iškovojęs 28-erių britas per asmenines pavienio starto lenktynes buvo priverstas išgyventi neregėtas patyčias, rašo „Lietuvos rytas", remdamasis „L’Equipe”.

Trasos kelkraštyje stovintys žiūrovai ne tik kurtinamu švilpimu sutiko „Omega Pharma” dviratininką ir visą etapą tyčiojosi iš jo, bet ir aplaistė britą... šlapimu.

„Užtenka pajusti jo marškinėlių kvapą, kad daugiau neklausinėtum, kas įvyko, – piktinosi belgų komandos vadovas Patrickas Lefevere’as. – Buvo galima laukti, kad Markas įnirš, bet jis buvo labiau nusivylęs. To jis tikrai nelaukė.”

Skandalas įsiliepsnojo po to, kai dar 10-ojo etapo finiše M. Cavendishas petimi kliudė Tomą Veelersą, ir „Argos-Shimano” dviratininkas žiauriai krito ant žemės.

Olandų komandos gerbėjai buvo įsitikinę, kad britas tyčia nuskriaudė vieną savo varžovų.

Nors vėliau vaizdo įrašą peržiūrėję „Tour de France” teisėjai neįžvelgė žvaigždės pražangos ir nesiėmė sankcijų, savaip nubausti „Omega Pharma” dviratininką nusprendė žiūrovai.

„Galimybė žiūrovams būti greta trasos ir iš arti matyti čempionus yra vienas gražiausių dalykų mūsų sporte. Šis ryšys padeda sukurti nepakartojamą lenktynių atmosferą, todėl tikrai siaubinga, kai ši atmosfera užnuodijama tokiu būdu, – išgirdęs, kas nutiko M. Cavendishui, piktinosi geltonus lyderio marškinėlius vilkintis Chrisas Froome’as. – Marką galima mėgti ar jo nekęsti, bet jis yra didis čempionas.”

„Tai nėra smagu, bet kartais dviračių sporte tokių dalykų nutinka, – pripažino M. Cavendishas. – Bet man svarbiau, kad aš mačiau dar daugiau britų sirgalių su mūsų vėliavomis.”

Norėdamas užglaistyti incidentą „Tour de France” direktorius Christianas Prudhomme’as specialiai aplankė viešbutyje dviratininką ir atsiprašė už žiūrovų elgesį. 

12-asis etapas

Fužeras – Turas. 218 km. 1. M. Kittelis (Vokietija, „Argos-Shimano”) – 4 val. 49 min. 49sek., 2. M. Cavendishas (Didžioji Britanija, „Omega-Pharma”), 3. P. Saganas (Slovakija, „Cannondale”), ...39. R. Navardauskas („Garmin”) – tas pats laikas.

Bendroji įskaita. 1.Ch. Froome’as (Didžioji Britanija, „Sky”) – 47 val. 19 min. 13 sek., 2. A. Valverde (Ispanija, „Movistar”) – atsilieka 3 min. 25 sek., 3. B. Mollema (Olandija, „Belkin”) – 3 min. 37 sek., ... 120. R. Navardauskas („Garmin”) – 1 val. 28 min. 08 sek.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.