EUROLYGA 2023

Atidarymo iškilmėse Utrechte – gražūs žodžiai, bet kuklios linksmybės

Jaunieji Europos sportininkai Utrechte pajuto bendrystės jausmą ir atstovavimo savo šaliai virpuliuką, bet liko kiek nusivylę menine Europos jaunimo olimpinio festivalio (EYOF) atidarymo programa.

Lietuvos trispalvę atidarymo iškilmėse nešė Europos jaunimo dziudo vicečempionas R. Nenartavičius.<br>A. Pliadis (LTOK)
Lietuvos trispalvę atidarymo iškilmėse nešė Europos jaunimo dziudo vicečempionas R. Nenartavičius.<br>A. Pliadis (LTOK)
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Nenartavičius, specialiai lrytas.lt iš Utrechto

Jul 15, 2013, 3:03 AM, atnaujinta Mar 3, 2018, 1:30 AM

Daugelio šalių atletai paliko „Galgenwaard“ stadioną vos pasibaigus oficialiai šventės daliai - ne vien dėl to, kad pirmadienį laukė varžybos.

Atidarymas nė iš tolo nepriminė to, ką prieš dvejus Trabzone parodė Turkija, surengusi įspūdingą šou su fejerverkais ir fontanais aikštės viduryje.

Iš Utrechto stadiono grįžtančių atletų veiduose buvo matyti nuovargis, nes prieš paradą jiems teko ilgai laukti išsirikiavus, o didžiausias emocijas jie išgyveno vos keletą minučių žygiuodami stadiono taku, kuris buvo patiestas ant žaliosios vejos, mat atidarymas vyko „Utrecht“ futbolo klubo stadione.

Lietuvos delegacija tradiciškai žygiavo apsirengusi sodriai žaliai – ta pačia „Audimo“ bendrovės uniforma, kaip ir nacionalinė komanda pernai Londono vasaros olimpinėse žaidynėse. Taip pat žali buvo tik airiai – tik gerokai tamsesni.

Lietuvos trispalvę nešė šių metų Europos jaunimo dziudo vicečempionas alytiškis Rokas Nenartavičius, kurio sudėtingą pavardę stadiono diktorius ištarė palyginti teisingai.

Augalotas 17-metis lietuvis energingai mojavo vėliava ir buvo vienas aukščiausių vėliavnešių.

Rokas pagrįstai vadinamas viena didžiausių Lietuvos olimpinių vilčių - jis rungtyniaus svorio kategorijoje iki 90 kg. Tačiau starto jam teks laukti iki penktadienio, todėl prireiks ir gero psichologinio pasirengimo, kad ant tatamio parodytų viską, ką gali.

Jaunųjų sportininkų paradas Utrechto stadione vyko gana chaotiškai – išmaniaisiais telefonais ginkluoti atletai fiksavo viską aplink ir vienas kitą, pozavo fotografams ir filmavimo kameroms. Originalumu pasižymėjo estai, ties centrine tribūna ėmė svaidyti žiūrovams saujas ženkliukų.

Lietuviai žygiavo mojuodami mažomis trispalvėmis.

Sportininkams susėdus į tribūnas prasidėjo oficialios kalbos, tačiau Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) prezidentas Jacques'as Rogge'as leidosi į sentimentalius prisiminimus.

Jis EYOF simboliu pavadino Utrechto žaidynių direktorių, 35 metų buvusį plaukiką Pieterį van den Hoogenbandą.

„Prieš 20 metų antrajame EYOF, kuris taip pat vyko Olandijoje, Valkensvarde, Pieteris buvo 15-metis sportininkas ir jautė išskirtinį jaudulį atstovaudamas savo šaliai, - sakė J.Rogge'as. - Dabar jis yra subrendusi sporto asmenybė, kurios karjera prasidėjo Europos jaunimo žaidynėse.“

P. van den Hoogenbandas kalbėjo prieš pat oficialią ceremoniją ir laisvai žongliravo sparnuotomis frazėmis. Buvęs sportininkas jau senokai neieško žodžio kišenėje – jis yra nuolatinis „Eurosport“ kanalo komentatorius ir laidų vedėjas.

Olandas olimpinėse žaidynėse yra laimėjęs 3 aukso, 2 sidabro ir 2 bronzos medalius.

Oficialią žaidynių pradžią paskelbė Olandijos karalius Willemas Alexanderis, sutiktas audringais plojimais. Žaidynių aukurą uždegė Maxas Geesinkas – Olandijos dziudo legendos Antono Geesinko anūkas.

EYOF rengėjai neleido pinigų brangiems atlikėjams – aikštėje įrengtoje scenoje koncertavo studentų orkestras, o muzikinėje programoje sportininkus linksmino vietiniai didžėjai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.