EUROLYGA 2023

Italijos pareigūnai atliko kratą dopingą vartojusių Jamaikos atletų viešbutyje

Pirmadienį Italijos policija atliko kratą viešbutyje, kuriame apsistojo pasaulyje garsūs Jamaikos bėgikai Asafa Powellas ir Sherone Simpson. Abu atletai tapo dalimi skandalo, krečiančio lengvosios atletikos sportą. Viešbutį teisėsaugos pareigūnai apžiūrėti nusprendė po to, kai paaiškėjo, kad abu atletai naudojo draudžiamus preparatus.

Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

2013-07-15 19:32, atnaujinta 2018-03-03 00:51

Po kratos paaiškėjo, kad italai viešbutyje aptiko įtartinų medžiagų, tačiau kol kas neatskleidžiama, kas tai.

Italijos policija apieškojo sportininkų bei fizinio lavinimo trenerio Christopherio Xuerebo kambarius ir paėmė surastus vaistus bei raumenims skirtus papildus.

Tai pirmadienį patvirtino vienas iš operacijos vadų, policijos kapitonas Antonio Pisapia. Jis teigė, kad kol kas neaišku, ar surastos medžiagos buvo legalios ar ne. Viskas paaiškės po tyrimo.

„Dabar tiriame medžiagas, - teigė A. Pisapia. - Nieko nesuėmėme.“

Buvęs 100 metrų bėgimo pasaulio rekordo savininkas A. Powellas ir Sh. Simpson draudžiamus preparatus naudojo praėjusį mėnesį Jamaikos čempionate. Tai buvo paskelbta sekmadienį. Tačiau pareigūnai patvirtino, kad abu atletai apie teigiamus testų rezultatus buvo informuoti jau šeštadienį.

A. Powellas buvo paskutinis žmogus kuriam priklausė 100 metrų bėgimo pasaulio rekordas, prieš jį pagerinant Usainui Boltui 2008-aisiais. Jis taip pat padėjo Jamaikos rinktinei 2008 metais estafetėje iškovoti auksą.

Sh. Simpson 2004 metais moterų estafetės rungtyje laimėjo olimpinį auksą, o pernai – sidabrą. 2008 metais ji iškovojo sidabro medalį 100 metrų bėgimo rungtyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.