EUROLYGA 2023

Varžybų sprintas Utrechte prasidėjo tenisininko T. Vaišės nesėkme

Beveik dvi valandas „Dem Hommel“ teniso parke Utrechte kovojęs Tomas Vaišė braukė prakaitą ir atrodė kiek sutrikęs dėl didelio susidomėjimo jo maču. 15-metis telšiškis pirmadienį buvo pirmasis Lietuvos delegacijos narys, kuris pradėjo varžybas 12-ajame Europos jaunimo olimpiniame festivalyje (EYOF) Olandijoje.

Telšiškis tenisininkas T. Vaišė pirmasis iš Lietuvos delegacijos atletų pradėjo varžybas Utrechte<br>A. Pliadis (LTOK)
Telšiškis tenisininkas T. Vaišė pirmasis iš Lietuvos delegacijos atletų pradėjo varžybas Utrechte<br>A. Pliadis (LTOK)
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Nenartavičius, specialiai lrytas.lt iš Utrechto

Jul 15, 2013, 3:06 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 1:05 AM

Vaikinų vienetų varžybų pirmojo rato mače lietuvis neatsilaikė prieš suomį Patricką Kaukovaltą – 6:7 (4:7), 6:3, 2:6. Du ramaus būdo tenisininkai atrodė panašaus pajėgumo, tačiau suomis pasirodė esąs kantresnis ir psichologiškai tvirtesnis.

„Žaidžiau ant neįprastos man dangos – ant sintetinio pagrindo čia yra daugokai smėlio, o mano sportbačiai ne nauji, todėl trūko sukibimo su danga“, - svarstė T.Vaišė. Tenisininkas prisipažino, kad po laimėto antrojo seto galvojo tik apie tai, kaip laimėti savo padavimą ir būtent tai jam iškart nepavyko.

Pirmąjį lietuvių startą Utrechte stebėjo ne tik kiti Lietuvos rinktinės tenisininkai ir treneriai bei specialistų grupė, bet ir delegacijos vadovai – LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, generalinis sekretorius Valentinas Paketūras, Seimo jaunimo ir sporto komisijos pirmininkas Juras Požela.

D. Gudzinevičiūtei tai pirmasis vasaros olimpinis festivalis, nes jos karjeros pradžioje tokios varžybos nebuvo rengiamos, be to, ir šaudymas dar nė sykio nebuvo įtrauktas į EYOF varžybų programą.

„Smagu, kad jauni sportininkai jau tokiame amžiuje gauna galimybę tiesiogiai pajusti tą olimpinę dvasią, kuri juos tikrai paskatins dar labiau stengtis treniruotėse, kad vėliau taptų tikrais olimpiečiais. Kitas žingsnis jiems turėtų būti pasaulio jaunimo olimpinės žaidynės, kurios kitąmet vyks Kinijoje“, - lrytas.lt sakė LTOK vadovė.

„Man dar neteko dalyvauti panašiose varžybose. Viskas čia tiksliai suplanuota, sutvarkyta – transportas, maitinimas. Tikrai norisi pasirodyti kuo geriau“, - kalbėjo pirmojo mačo laukusi tenisininkė Gabija Drūteikaitė.

Be tenisininkų, pirmadienį dar startuos ir penki lengvaatlečiai. Kūjo metikė Aistė Žiginskaitė iškart kovos finale, nes šioje rungtyje mažiausia dalyvių. Sportininkė turi dėl ko stengtis – trečiadienį jos 15-asis gimtadienis.

Lietuvos olimpinės misijos vadovo pavaduotojas Valdemaras Liachovičius lrytas.lt sakė, kad olimpiniame kaimelyje lietuviai kol kas elgiasi drausmingai. Iš pradžių jauniems sportininkams viskas buvo nauja ir neįprasta, tačiau griežti delegacijos vadovų nurodymai padarė lauktą poveikį ir jaunimas nepiktnaudžiauja išmaniaisiais įrenginiais, laiku eina ilsėtis.

Nuo antrojo olimpinio kaimelio, kuriame gyvena lietuviai, toliausiai iki varžybų vietos tenka važiuoti tenisininkams. Kadangi tiesioginių maršrutų nėra, reikia persėdinėti pagrindiniame transporto centre, todėl kelionė trunka daugiau nei valandą.

„Paprašėme, kad savanoriai pietų paketus mums įdėtų į dėžutes ir atvežtų į aikštyną, nes perdaug laiko tektų praleisti autobusuose“, - sakė tenisininkų komandos vadovė ir trenerė Edita Liachovičiūtė.

Vaikinų ir merginų teniso vienetų varžybose iki finalo reikia įveikti net penkis ratus, todėl geriausiems per 5 dienas teks žaisti net po šešis vienetų mačus, o kur dar dvejetų turnyrai.

„Jaunių varžybose tai nėra kas nors neįprasto – yra buvę, kad per dieną tenka sužaisti net po tris mačus – du vienetų ir vieną dvejetų“, - aiškino E. Liachovičiūtė.

Panašu, kad lietuviams toks krūvis negresia – mūsų šalies žaidėjai neturi aukštų reitingų ir jau antrajame rate gali susidurti su pajėgiais varžovais.

Beje, iki pusfinalio tenisininkai rungtyniauja be teisėjų – rezultatą skaičiuoja patys. Tai irgi įprasta tvarka tokio amžiaus turnyruose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.