EUROLYGA 2023

Lietuvos delegacijai Utrechte - užuojautos dėl sporto mediko mirties (papildyta)

Europos jaunimo olimpinio festivalio (EYOF) rengėjai ir Europos olimpinių komitetų (EOC) vadovai Utrechte pareiškė užuojautą Lietuvos tautiniam olimpiniam komitetui (LTOK) dėl sporto mediko Vlado Sklizmanto netekties.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 16, 2013, 5:23 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 12:04 AM

"Esame giliai sukrėsti ir nuliūdę dėl netikėtos 57 metų Vlado Sklizmanto mirties antradienio rytą. Ponas Sklizmantas buvo atvykęs su Lietuvos tautinio olimpinio komiteto delegacija kaip medikų komandos narys. EOC ir EYOF liūdi kartu su Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu ir pono Sklizmanto šeima", - sakoma oficialiame pranešime.

Lietuvis mirė olimpiniame kaimelyje savo kambaryje. Pirminė olandų tyrėjų versija dėl mirties priežasties buvo skrandžio veiklos sutrikimas, kalbama, kad tai gali būti ir onkologinės ligos pasekmė.

EYOF rengėjams išplatinus oficialų pranešimą olimpinių misijų vadovams LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė ir generalinis sekretorius Valentinas Paketūras sulaukė užuojautos skambučių.

Žinia apie 33 metus sporto medicinai atidavusio V. Sklizmanto mirtį labiausiai sukrėtė tuos trenerius, kurie ne vieną dešimtmetį pažinojo gydytoją ir su juo dalyvavo daugelyje varžybų bei treniruočių stovyklų.

V. Sklizmanto pareigos Lietuvos medikų komandoje buvo teikti pagalbą sportininkams olimpiniame kaimelyje ne kurios nors vienos, o visų sporto šakų atstovams pagal poreikius.

„Tai buvo gydytojas, kuris rūpinosi visais sportininkais kaip savo vaikais, o apie savo sveikatą galvojo paskiausiai“, - kalbėjo treneriai.

Buvusi šaulė D. Gudzinevičiūtė irgi puikiai pažinojo V. Sklizmantą - jų abiejų olimpinis debiutas įvyko 1996 metais Atlantoje.

LTOK prezidentė buvo kviečiama antradienį vakare plaukimo baseine apdovanoti vienos iš rungčių nugalėtojų, tačiau D. Gudzinevičiūtė paprašė atidėti šią misiją vėlesniam laikui.

Iš devynių Lietuvos plaukikų į pusfinalį pateko tik Paulius Grigaliūnas, 100 m krūtine varžybose tarp 29 dalyvių pasiekęs penktąjį rezultatą - 1 min. 5,36 sek.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.