EUROLYGA 2023

Dziudo treneriai ir sportininkai Utrechte po nesėkmių stvėrėsi už galvos (nuotraukos)

„Kažkoks prakeikimas. Košmaras“, - kalbėjo dziudo treneriai penktadienį po trijų iš eilės Lietuvos sportininkų nesėkmių Europos jaunimo olimpiniame festivalyje (EYOF) Utrechte.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Nenartavičius, specialiai lrytas.lt iš Utrechto

Jul 19, 2013, 12:57 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 9:59 PM

„Jaaarbeurs“ parodų centre vykstančiose varžybose per pusvalandį vienas po kito pirmąsias kovas pralaimėjo favoritas Rokas Nenartavičius (iki 90 kg), Martynas Vaškovičius (per 90 kg) ir Jovita Gedvilaitė (per 70 kg).

Ypač nuliūdino šių metų Europos jaunimo vicečempiono 17-mečio alytiškio R. Nenartavičiaus nesėkmė.

„Nieko nedaryk! Nieko nedaryk!“, - šaukė jam treneris Zenius Vencevičius, kai likus maždaug minutei lietuvio varžovas rumunas Ionutas Vasilianas buvo gavęs tris įspėjimus.

Lietuviui reikėjo tik išlaukti, bet jis pabandė atakuoti ir kontratakuodamas varžovas atliko rezultatyvų veiksmą.

Apstulbintas R. Nenartavičius per likusias sekundes jau nesugebėjo perlaužti gerai taktiškai pasirengusio varžovo. Negalėdamas patikėti tokia nesėkme lietuvis liko gulėti ant tatamio, kol teisėjas paprašė atsistoti ir garbingai priimti sprendimą.

Palikęs tatamį priblokštas sportininkas ir jo treneris geras dešimt minučių aiškinosi, kas atsitiko.

„Ne pasaulio pabaiga. Dabar pamiršk, po trijų savaičių Majamis, pasaulio čempionatas“, - kalbėjo treneris, bet aiškiai pyko, kad jo auklėtinis paleido auksinį šansą.

„Rumunas buvo suėmęs ranką, todėl atakavau,“ - sakė sportininkas.

„Jis turėjo ištaškyti visus. Mane būtų tenkinęs tik auksas“, - kalbėjo Z. Vencevičius, tačiau pripažino, kad psichologiškai dziudo atstovai neišlaikė.

„Rokui dar trūksta patirties. Jis vis nori laimėti atakuodamas. Kam to reikia? Kam ta rizika? Reikėjo tik apsiginti, o paskui jau galvoti, kaip atakuos kitose kovose“, - nusivylimo neslėpė ir rinktinės vyriausiasis treneris Kęstas Vitkauskas.

„Viskas čia mums klostėsi blogai. Pradedant Loreno Ažuko nusilpimu per atidarymo paradą. Paskui gydytojo Vlado Sklizmanto mirtis. Džestinos Kutkaitės trauma. Viskas susidėjo.

Vaikai neatlaikė, bet nenoriu nieko kaltinti. Patys turime rasti savo klaidas savyje ir taisyti“, - kalbėjo Z. Vencevičius.

Sunkiasvoris M. Vaškovičius pirmąją kovą pralaimėjo gruzinui Giorgiui Džebisašviliui, o J. Gedvilaitė vos 17 sekundžių kovojo su prancūze Oceane Sicard.

Geriausiai iš dziudo imtynininkų pasirodžiusi D. Kutkaitė (iki 48 kg) užėmė 5-ąją vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.