EUROLYGA 2023

Lietuvos delegacijai Utrechte - paskutiniai trys šansai laimėti medalį

Europos jaunimo olimpiniame festivalyje (EYOF) Utrechte Lietuvos delegacija per keturis varžybų dienas neiškovojo nė vieno medalio, bet paskutinę dieną penktadienį turi vilčių laimėti net tris apdovanojimus - dziudo, gimnastikos ir lengvosios atletikos varžybose.

B. Mickus pateko į 800 m bėgimo finalą geriausiu rezultatu.<br>A. Pliadis (LTOK)
B. Mickus pateko į 800 m bėgimo finalą geriausiu rezultatu.<br>A. Pliadis (LTOK)
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Nenartavičius, specialiai lrytas.lt iš Utrechto

Jul 19, 2013, 11:00 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 10:06 PM

Lietuvos delegacijos vėliavnešys alytiškis Rokas Nenartavičius dziudo varžybose pradės kovas svorio kategorijoje iki 90 kg.

Šių metų Europos jaunių iki 17 m. vicečempionui Olandijoje neteks susigrumti su savo skriaudiku iš Rusijos, tačiau šiai šaliai atstovauja kitas pajėgus kovotojas.

R. Nenartavičius ir prieš festivalį buvo vadinamas didžiausia viltimi šiose žaidynėse, tačiau starto jam reikėjo laukti visą savaitę.

Kiti dziudo kovotojai pastarąsias dienas nedžiugino, bet Europos vicečempionas išliko ramus.

„Esame pasiruošę“, - tikino sportininko treneris Zenius Vencevičius.

EYOF bus dar ne paskutinis Roko startas šią vasarą - rugpjūtį jis vyks į pasaulio jaunių čempionatą, kur reikia patekti tarp 8 geriausių, kad hautų teisė dalyvauti 2014 m. jaunimo olimpiadoje Nandžine.

Utrechte pirmasis R. Nenartavičiaus varžovas - gerai pažįstamas rumunas Ionutas Vasianas, kuris pernai buvo šios amžiaus grupės reitingo lyderis.

Per pietus gimnastikos salėje medalio sieks vilnietis Tomas Kuzmickas, kuris dalyvaus laisvųjų pratimų rungties finale.

Atrankos varžybose septyniolikamečio rezultatas buvo trečias - 14,3 balo. Jį lenkė tik du britai.

Sportininko treneris Vladislovas Bogomolovas patikino, kad jo auklėtiniui tai bus svarbiausias startas, nes ketvirtadienį daugiakovės varžybų finale jam buvo keliama užduotis nerizikuoti.

Po pietų lengvosios atletikos stadione vyks vaikinų 800 m bėgimo finalas, į kurį geriausiu rezultatu pateko 16-metis klaipėdietis Benediktas Mickus.

Lietuvis laimėjo pirmąjį pusfinalį, kuriame jam į nugarą alsavo net keturi pajėgūs varžovai.

Trenerio Mindaugo Krakio auklėtinis buvo pasirinkęs taktiką pirmauti nuo pirmųjų metrų ir finiše nepritrūko jėgų. Tačiau kaip bus finale?

Sporto specialistai tikina, kad tokio amžiaus atletų varžybose taktiniai dalykai yra antraeliai, sportininkai dar neturi tiek patirties, kad gerai pažinotų varžovus, todėl daugiausia lemia fizinis pasirengimas.

Kuklus valandos trukmės EYOF uždarymas bus surengtas pasibaigus visoms varžyboms antrajame olimpiniame kaimelyje, kuriame gyvena Lietuvos delegacija.

Lietuviai grįš į Vilnių šeštadienį „Wizzair“ reisu iš Eindhoveno.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.