EUROLYGA 2023

Utrechte iškovoti medaliai parvežti į Lietuvą

Benediktas Mickus ir Tomas Kuzmickas po triukšmingos nakties Utrechte, kelionės autobusu į Eindhoveną ir skrydžio į Vilnių šeštadienį parodė Europos olimpiniame festivalyje (EYOF) iškovotus medalius savo artimiesiems ir federacijų vadovams, kurie pasitiko delegaciją oro uoste.

B. Mickui - sveikinimai Vilniaus oro uoste.<br>G. Nenartavičius
B. Mickui - sveikinimai Vilniaus oro uoste.<br>G. Nenartavičius
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Nenartavičius

Jul 20, 2013, 7:35 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 9:12 PM

„Gal ir miegojau kokias penkias valandas“, - šyptelėjo 800 m bėgimo čempionas klaipėdietis 16-metis B. Mickus pakeliui į Eindhoveno oro uostą.

Ir lengvaatlečiai, ir kiti sportininkai po EYOF uždarymo šventės nėjo miegoti ir naudojosi proga padūkti olimpiniame kaimelyje.

Tačiau šeštadienį ryte visi su lagaminais buvo pasirengę kelionei.

Tiesa, prieš išvykstant reikėjo išsinešti visas šiukšles iš savo kambarių ir juos sutvarkyti.

„Tikrai jau norėjosi namo“, - sakė vienintelį aukso medalį Lietuvai Utrechte pelnęs B. Mickus, kurio veide atsispindėjo ir nuovargis, ir pergalingos emocijos.

Sportininkas žinojo, kad jo iškovotame medalyje yra įkomponuota kruopelė aukso, todėl laikė apdovanojimą saugiai įvyniojęs į sportinius drabužius, o ne ant kaklo.

Paklaustas, ar Vilniuje jį pasitiks tėvai, Benediktas purtė galvą: „Toli važiuoti iš Klaipėdos. Važiuosime su treneriu Mindaugu Krakiu ir kitais klaipėdiečiais namo autobusiuku, kuriuos ir atvykome.“

Tačiau oro uoste jo laukė staigmena – atvyko visa šeima – tėvai ir sesuo. Dar anksčiau jį pasveikino Lengvosios atletikos federacijos vadovai.

Bronzą iškovojusį gimnastą kaunietį Tomą Kuzmicką ir jo trenerį Vladislovą Bogomolovą irgi pirmieji pasveikino Gimnastikos federacijos vadovai.

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto vadovai geriausiai Utrechte pasirodžiusius atletus pasveikins per specialų pagerbimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.