EUROLYGA 2023

Pasaulio čempionai A. Adomavičius ir D. Jančionis varžybų organizatorių nepagyrė

„Daugiau draugai tikėjosi nei mes“, - nusijuokė irkluotojas Aurimas Adomavičius, rankoje gniauždamas tauriausios prabos medalį. Jis su Dominyku Jančioniu pasaulio jaunimo (iki 23 metų) čempionato 2000 m plaukime iškovojo auksą.

Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Jul 29, 2013, 3:43 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:05 PM

Praėjusiais metais Trakuose vykusiame pasaulio jaunimo čempionate A. Adomavičius ir D. Jančionis buvo priversti tenkintis penktąja vieta.

Lince (Austrija) distanciją jie įveikė per 6 min. 26,39 sek. Antri liko čekai Michalas Plocekas ir Janas Andrle (6 min. 28,04 sek.).

Finale lietuviai ilgai turėjo vytis čekų porą. Likus paskutiniams 500 m, D. Jančionis ir A. Adomavičius nuo lyderių atsiliko beveik sekundę.

Bet galingas finišas išplėšė A. Adomavičiui ir D. Jančioniui auksą.

„Varžybos buvo labai sunkios ir oro sąlygos taip pat. Buvo labai karšta, stiprūs varžovai neleido daug atitrūkti, teko kovoti iki pat distancijos pabaigos.

Buvome gerai pasiruošę, norėjome laimėti. Pernai nepavyko Lietuvoje to padaryti, tad norėjome atsigriebti“, - sakė D. Jančionis.

Grįžę iš Lince vykusio čempionato lietuviai bėrė komplimentus Trakų irklavimo bazei.

„Į atidarymą net nėjome, bet pasakojo, kad prastas buvo. Kalbėjo vokiškai, niekas į anglų kalbą nieko nevertė, po 10 min. viskas baigėsi. Ir kanalas nelabai koks. Su Trakais nepalyginsi, ten geriausias kanalas, kuriame teko irkluoti“, - kalbėjo A. Adomavičius.

Irkluotojai dvi savaites ketina ilsėtis, o tada pradės ruoštis Lietuvos čempionatui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.