EUROLYGA 2023

Aistros po finalo: J. Jefimova žada aplenkti R. Meilutytę, J. Hardy liko sužavėta

Pažadas ateityje aplenkti Rūtą Meilutytę ir tvirtinimas, kad tai buvo vienos įspūdingiausių lenktynių istorijoje. Tokiomis nuotaikomis po Barselonoje vykstančio pasaulio plaukimo čempionato 100 m krūtine rungties finalo kalbėjo už Lietuvos plaukikės nugaros likusios ryškiausios pasaulio plaukimo žvaigždės.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 31, 2013, 9:46 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:11 PM

Šios rungties pusfinalyje pasaulio rekordą pagerinusi (1 min. 4,35 sek.) 16-metė R. Meilutytė buvo laikoma neabejotina finalo favorite ir užtikrintai patvirtino savo statusą. Lietuvė finale distanciją įveikė per 1 min. 4,42 sek. ir nepaliko vilčių tituluotoms varžovėms.

Pasaulio vicečempione tapo Rusijos plaukimo pažiba Julija Jefimova (1 min. 05,02 sek.), trečia liko amerikietė Jessica Hardy (1 min. 05,52 sek.), iš kurios R. Meilutytė nugvelbė pasaulio rekordą.

Rusė žada kovą

„J. Jefimova pareiškė, kad dar aplenks fenomenaliąją 16-metę plaukikę iš Lietuvos R. Meilutytę“, - rašo Rusijos žiniasklaida.

Pati Rusijos plaukikė, pastaruoju metu gyvenanti ir besitreniruojanti JAV, teigė, kad yra patenkinta savo plaukimu ir dar didesnes viltis deda į kitas rungtis.

„Jaučiau, kad plaukiau normaliai - padariau viską taip, kaip norėjau. Treneris pasakė, kad 200 m distancija man pavyks nuostabiai“, - po finalo sakė 21-erių J. Jefimova.

- Kuo R. Meilutytė stipresnė už jus? - rusų žurnalistai paklausė J. Jefimovos.

- Reikia daugiau dirbti galva. Tai net svarbiau nei sunkios treniruotės. Rūta - jauna ir stipriai pasikrauna. Prisimenu, kai man buvo 15-16 metų. Plaukdavau visur iš eilės. Ir tik dabar suprantu, kaip reikia teisingai plaukti. Ir nereikia galvoti nei apie medalius, nei apie rezultatus. Tiesiog plaukiant jausti malonumą.

- Ar sugebėsite aplenkti Rūtą?

- Būtinai, - tvirtai pažadėjo J. Jefimova.

Amerikietė - sužavėta

Rusijos plaukikė turi ambicijų įveikti R. Meilutytę, mat būtent lietuvė pagerino jos ketverius metus galiojusį 100 m krūtine Europos rekordą.

Panašiai turėtų jaustis ir JAV plaukikė J. Hardy, kuri ketverius metus buvo pasaulio rekordininkė ir šią estafetę Barselonoje buvo priversta perleisti Lietuvos plaukimo pažibai.

Nors 26-erių plaukikė iškovojo bronzos medalį, ji patikino, kad šis finalas buvo vienas įspūdingiausių jos karjeroje.

„Prieš šį finalą turėjau mažiau vilčių. Nežinau, ar teisingai elgiuosi taip sakydama. Bet kokiu atveju, esu labai nustebusi, kaip viskas klostėsi. Laimėti medalį, turint galvoje, kad kurį laiką neplaukiau, yra labai smagu. Iš tiesų, šios lenktynės buvo labai smagios. Jos tokios, kurias atsiminsiu visam laikui, nes tai buvo greičiausias finalas, kuriame yra tekę dalyvauti“, - kalbėjo amerikietė.

Ji negailėjo gerų žodžių pasaulio čempione tapusiai R. Meilutytei.

„Rūta yra puiki varžovė ir nuostabus pavyzdys sportininkės, kuri yra tokia miela ir natūrali, bet kartu neįtikėtinai profesionali“, - spaudos konferencijoje antradienį sakė J. Hardy.

***

Trečiadienį „Lietuvos ryto" televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai"- pokalbis studijoje su plaukimo krūtine pasaulio rekordininke, olimpinė čempione Lina Kačiušyte ir plaukimo federacijos viceprezidentu Gintautu Bartkumi. Telefonu taip pat bus kalbamasi su pirmąja Lietuvos olimpiete, plaukike, tarptautinės klasės plaukimo sporto meistre ir daugkartine Lietuvos, Europos ir pasaulio plaukimo čempione Birute Stankevičiene ir Rūtos Meilutytės tėčiu Sauliumi Meilučiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: