EUROLYGA 2023

Rusės pasaulio rekordas R. Meilutytės neišmušė iš vėžių

Specialiai lrytas.lt, Barselona

R. Meilutytė taip pat tikisi plaukti greičiau: „Trumpa distancija, net nepavargau“.<br>AP
R. Meilutytė taip pat tikisi plaukti greičiau: „Trumpa distancija, net nepavargau“.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis

2013-08-03 13:39, atnaujinta 2018-03-02 04:29

Moterų 50 metrų plaukimo krūtine varžybos pasaulio čempionate Barselonoje prasidėjo su trenksmu: Julija Jefimova pagerino pasaulio rekordą (29,78 sek.), bet rusės iššūkis Rūtai Meilutytei tai nesukėlė papildomo nerimo. Į pusfinalį trečiu rezultatu (30,07 sek.) patekusi lietuvė lrytas.lt sakė: „Aš pernelyg nesijaudinu dėl šito rytinio starto. Plaukiau lengvai, savo pasirodymą vertinu gerai, o liko dar du plaukimai“.

Pusfinalis vyks šiandien vakare. Taupydama jėgas plaukimui krūtine, R. Meilutytė šįryt atsisakė startuoti 50 m distancijoje laisvuoju stiliumi.

„Kažką daug padaryti šansų čia nėra, todėl nusprendėme nesiplėšyti, – kalbėjo planetos čempionė. – Šį mėnesį dar dalyvausiu pasaulio jaunių čempione, ten plauksiu ir laisvu stiliumi“.

Greičiau nei R. Meilutytė atrankoje plaukė ir amerikietė Jessica Hardy (29,99 sek.).

Tuo tarpu J. Jefimova, kuri penktadienį tapo pasaulio čempione 200 m krūtine nuotolyje, buvo apstulbinta savo rezultato: „Vakar taip norėjau pagerinti rekordą, bet nepavyko. O šiandien nieko nedariau, nesimankštinau, galvojau pateksiu į pusfinalį ir tiek. Ir staiga toks laikas! Buvau šokiruota!“

„Ar tai revanšas Rūtai?“, - J. Jefimovos paklausė rusų žurnalistai. Plaukikė šyptelėjo ir palingavo galva.

100 m krūtine nuotolyje J. Jefimova liko antra, nusileidusi tik R. Meilutytei. Rusė žadėjo, kad pasaulio rekordas atrankoje – ne pabaiga: „Šiandien ryte taip lengvai ėjosi, tikiuosi vakare geriau bus“. Ir nusijuokė: „Vakare gal irgi nereikia daryti apšilimo“

R. Meilutytė taip pat tikisi plaukti greičiau: „Trumpa distancija, net nepavargau“.

Šiose planetos pirmenybėse moterų jau pagerinti visi trys moterų plaukimo krūtine rekordai: 50 m – J. Jefimova, 100 m – R. Meilutytė (1 min. 4,35 sek.), 200 m – danė Rikke Moller Pedersen (2 min. 19,11 sek.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.