EUROLYGA 2023

R. Meilutytės pasiekimai Barselonos baseine įkainoti šimtais tūkstančių litų

Fantastiški Rūtos Meilutytės grybšniai pasaulio čempionate Barselonoje plaukikei jau garantavo mažiausiai 65 tūkst. JAV dolerių – apie 170 tūkst. litų. Tiek lietuvė gaus iš Tarptautinės plaukimo federacijos (FINA) premijų fondo.

Lietuvoje R. Meilutytės taip pat jau laukia bent viena premija.<br>AP archyvo nuotrauka
Lietuvoje R. Meilutytės taip pat jau laukia bent viena premija.<br>AP archyvo nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 4, 2013, 12:30 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 4:22 AM

FINA pirmenybių laureatams šiemet iš viso numatė 3,1 mln. dolerių (8,08 mln. litų). Pasaulio plaukimo čempiono titulas įvertintas 15 tūkst. dolerių, o už pasiektą naują planetos rekordą atletai gauna dar daugiau – 25 tūkst. dolerių.

Juodas ir pasiaukojamas R. Meilutytės darbas treniruotėse duoda vaisių Barselonoje: auksas 100 m krūtine distancijoje jai atnešė 15 tūkst. dolerių (apie 39 tūkst. litų), o pasaulio rekordai šiame (1 min. 4,35 sek.) bei 50 m krūtine (29,48 sek.) nuotoliuose – dar 50 tūkst. dolerių (per 130 tūkst. litų).

16-metė plaukimo princesė sekmadienio vakare gali atsiriekti didesnę premijų pyrago dalį – ji laikoma viena pagrindinių favoričių į auksą 50 m plaukimo krūtine finale.

Už antrąją vietą pasaulio čempionate plaukikams FINA skiria 10 tūkst. dolerių , už trečiąją – 5 tūkst., už ketvirtąją – 4 tūkst., už penktąją – 3 tūkst., už šeštąją – 2 tūkst. Paskutiniai finišavę du finalo dalyviai premijų negauna.

Estafečių varžybose pinigus pasidalija keturi komandos nariai.

50 m krūtine nuotolyje FINA jau teko premijuoti ne tik R. Meilutytę. Šeštadienio ryte atrankos varžybose planetos rekordą buvo užfiksavusi rusė Jelena Jefimova (29,78 sek.).

Beje, jei tas pats sportininkas pasaulio rekordą pagerintų du kartus per dieną – atrankoje ir pusfinalyje – tokiu atveju gautų tik vieną premiją.

Palyginti su 2011-ųjų planetos pirmenybėmis FINA savo prizų fondą padidino net 1,17 mln. JAV dolerių (per 3 mln. litų). Už pasaulio rekordus premijos mokamos papildomai, o ne iš bendro prizų fondo.

Lietuvoje R. Meilutytės taip pat jau laukia bent viena premija. Vyriausybė nutarimu nustatyta, kad olimpinės sporto šakos pasaulio čempionas gauna 80 tūkst. litų, sidabrinis prizininkas – 50 tūkst., o bronzinis – 30 tūkst. litų. Tiesa, sunkmečiu šios sumos buvo nukirptos perpus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.