EUROLYGA 2023

Lietuviams - aukščiausias visų laikų pulo apdovanojimas

Lietuvos jaunimo pulo rinktinė

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 5, 2013, 8:44 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 3:34 AM

Komandinėse varžybose mūsų šalies atstovai įveikė itin stiprias, anksčiau medalius iškovojusias kitų šalių ekipas ir užėmė antrąją vietą.

Lietuvos sportininkai - Pijus Labutis, Remigijus Kavalnis, Kęstutis Žadeikis ir Eimantas Šveikauskas - grupės varžybose 2:1 įveikė Olandiją, 0:2 pralaimėjo Vokietijai ir 2:1 nugalėjo Čekiją bei užėmę antrąją vietą, pateko į atkrintamąsias varžybas.

Ketvirtfinalyje Lietuvos rinktinė 2:1 įrodė savo pranašumą prieš bendraamžius iš Austrijos, o pusfinalyje 2:0 nugalėjo Rusijos. Finalinėje kovoje lietuviai vėl susitiko su Olandijos rinktine, tačiau šįkart varžovai pasirodė geriau ir rezultatu 2:1 atsirevanšavę už nesėkmę grupės varžybose, lietuviams paliko sidabro medalius.

„Esame daugiau nei laimingi! Mūsų jaunieji talentai viršijo visos pulo bendruomenės lūkesčius. Jie pranoko patys save. Nors ir neabejojame jų meistriškumu, tikėtis čempionato medalio nedrįsome, todėl jį iškovoję esame be galo laimingi. Tai pirmasis Lietuvos iškovotas medalis per visą biliardo istoriją!“, - džiaugsmo neslėpė Lietuvos pulo federacijos prezidentas Tomas Brikmanis.

Iš viso komandinėse varžybose dalyvavo 16 ekipų, o favoritėmis buvo laikomos Vokietijos, Rusijos ir Lenkijos rinktinės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.