EUROLYGA 2023

Lietuvos karatistus mokė ir Japonijos meistras

Palangoje pajėgiausi šalies karatistai, įvairių amžių Lietuvos karatė

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Aug 5, 2013, 6:37 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 3:37 AM

Lietuvos kiokušin karatė federacijos organizuotame seminare iš viso dalyvavo 260 karatė sportininkų. Šešias dienas trukusioje stovykloje karatistai treniravosi po 3 kartus per dieną.

Be Lietuvos karatė meistrų užsiėmimams vadovavo Lenkijos, Ukrainos ir Japonijos nacionalinių karatė rinktinių vyriausieji treneriai. „Tokios stovyklos Palangoje organizuojamos jau 10 metų. Per tris savaites jose tobulinasi keletas šimtų įvairaus lygio karatistų. Vienais metais čia buvo net 969 sportininkai ir karatė mėgėjai“, - pasakojo pasaulio karatė organizacijos prezidiumo narys ir Europos karatė federacijos viceprezidentas Romas Vitkauskas.

Pasibaigus intensyvių treniruočių ciklui beveik 130 seminaro dalyvių laikė kvalifikacinius įvairių kategorijų egzaminus.

Mūsų šalies sportininkų meistriškumą vertino tarptautinė komisija, kurioje buvo 5 dano meistras iš Ukrainos Aleksandras Kuzminas ir 3 dano meistras iš Japonijos Tadachi Ichihara. Abu jie yra savo šalių nacionalinių karatė rinktinių vyriausieji treneriai.

Aukščiausiam 3 dano laipsniui egzaminą laikė vienintelė sportininkė - dukart pasaulio čempionė vilnietė Margarita Čiuplytė.

Net 4 valandas trukusio egzamino pabaigoje jai reikėjo be petraukos kovoti su 44 atskirais varžovais.

Kiekviena kova turėjo trukti minutę. Priešininkus nebuvo būtina nugalėti, tačiau iki pat kovų pabaigos M.Čiuplytė turėjo išsilaikyti ant kojų. Šitaip buvo tikrinama egzaminuojamos sportininkės ištvermė.

M.Čiuplytė yra trečioji moteris Lietuvoje, kuriai suteiktas 3 dano meistro laipsnis.

Iki jos toks kvalifikacinis laipsnis prieš keletą metų buvo suteiktas tik klaipėdietėms Jurgitai Činauskaitei ir Dianai Mačiūtei.

Meistriškumo egzaminais aukščiausias suteikiamas laipsnis yra 5 danas. Aukštesni meistrų danai skiriami už sportinius pasiekimus ir nuopelnus karatė sportui.

Aštuoni Lietuvos sportininkai išlaikė 2 dano meistriškumo egzaminą. Tai Egidijus Jankus iš Kuršėnų, Robertas Skurdenis iš Klaipėdos, kauniečiai Arnoldas Arbatavičius, Audronis Karaliūnas, Arnoldas Veikšas, vilniečiai Vytautas Cėpla, Aivaras Dadura, Martynas Rastenis ir vienintelė moteris Diana Balsytė iš Vilniaus. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.