EUROLYGA 2023

Vidurnaktį Vilniuje R.Meilutytė nutvieskė auksu ir sidabru

Auksinė žuvelė sugrįžo. Pirmadienį apie vidurnaktį Vilniaus oro uoste pasirodė daugybę nuostabių emocijų Lietuvai padovanojusi Rūta Meilutytė. Sportininkės laukė pilna salė gerbėjų. Atletę aistruoliai apibėrė gėlių žiedais. Visa salė džiaugsmingai suošė ir dėkojo čempionei. Su artimaisiais į gimtinę grįžusi R.Meilutytė plačiai šypsojosi, atrodė, kad jai vis dar sunku priprasti prie šlovės akimirkų. Kartu parskrido visa Lietuvos plaukikų delegacija.

R.Meilutytė sugrįžo į Lietuvą.<br>T.Bauro nuotr.
R.Meilutytė sugrįžo į Lietuvą.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 6, 2013, 12:58 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 3:31 AM

Šešiolikmetė plaukikė pasaulio čempionate privertė jos ir Lietuvos vardą linksniuoti ne vien ekspertus, bet ir garsiausias žiniasklaidos priemones. R.Meilutytė iš Barselonos į tėvynę parsivežė du medalius – 100 m plaukimo krūtine varžybų auksą ir 50 m plaukimo krūtine varžybų sidabrą. Kartu iš Ispanijos su plaukikais skridę žmonės įžengę į laukimo salę buvo priblokšti, kai išvydo, kiek televizijos kamerų, fotografų ir žurnalistų laukia čempionės.

Nekantriai R.Meilutytės laukė ir Lietuvoje per televiziją jos startus stebėjęs brolis.

„Labai smagu grįžti į Lietuvą ir matyti, kiek daug žmonių mane palaiko“, – kalbėjo R.Meilutytė ir pripažino, kad pasaulio čempionatas buvo svarbiausias šio sezono startas, kuriam ji labai rengėsi, sunkiai dirbo visus metus. „Pagerinti pasaulio rekordą buvo nerealu“, – jausmais dalijosi ji ir pridūrė, kad nesitikėjo pasaulio rekordo 50 metrų distancijoje.

Plaukikė sakė, kad labiausiai rengėsi startams 100 metrų plaukimo krūtine rungtyje. Anot jos, čempionate atmosfera buvo puiki. Tą pripažino ir kiti jaunieji Lietuvos plaukikai, pabrėžę, kad šios varžybos jiems buvo svarbi pamoka.

Rūta pasaulio čempionate išraižė savo vardą pasaulio rekordų knygoje – olimpinei čempionei priklauso minėtų rungčių planetos rekordai.

R.Meilutytė 50 m plaukimo krūtine varžybose sekmadienį nusileido Rusijos sportininkei Julijai Jefimovai, kuri plaukė 0,07 sek. greičiau. Lietuvė su Rusijos plaukike susipažino tik šiame pasaulio čempionate.

„Stengiuosi susikoncentruoti į savo pasirodymą ir daug nemąstau apie konkurentes. Juk iki Rio de Žaneiro olimpiados gali išlįsti dar daug sportininkių, kurios dabar yra nežinomos“.

„Stengiuosi negalvoti apie spaudimą“, – per spaudos konferenciją kalbėjo R.Meilutytė. Ji sakė, kad iš vėžių neišmušė ir dopingo kontrolė. „Kas namų nepasiilgsta. Visi pasiilgsta“, – konstatavo R.Meilutytė, prasitarusi, kad Lietuvoje kol kas planuoja pabūti tris dienas. Plaukikė pasvarstė, kad geriau du pasaulio rekordai, negu du aukso medaliai.

Sportininkė užsimena apie galimybę ateityje startuoti ir ne tik plaukimo krūtine, bet plaukimo laisvuoju stiliumi varžybose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.