EUROLYGA 2023

Lietuvos golfo mėgėjų čempionate keturiolikmetis atliko rekordinį smūgį

Pirmu smūgiu į duobutę iš 191 metro atstumo. Toks buvo keturiolikmečio Gedimino Markevičiaus smūgis viename iš sunkiausių Lietuvos golfo aikštynų lauke.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 18, 2013, 2:32 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 9:30 PM

Kas matė įspūdingą G.Markevičiaus smūgį treniruočių raunde prieš prasidedant Lietuvos golfo mėgėjų čempionato finalui, negalėjo patikėti, jog tai pavyko padaryti paaugliui, kuriam vos keturiolika. Tačiau tai užfiksuotas faktas.

Absoliučioje suaugusiųjų įskaitoje po dviejų dienų žaidimo Gediminas liko penktoje vietoje, jam prireikė 15-kos papildomų smūgių, o nugalėjo JAV-ose studijuojantis ir ten golfą žaidžiantis Kornelijus Baliukonis. Jam papildomai teko atlikti 11 smūgių.

Vieno smūgio daugiau prireikusiam Juozapui Budrikiui atiteko antroji vieta, o Mindaugui Markevičiui- trečia vieta.

Klaipėdos rajone Stančių kaime esančiame „National Golf Resort“ aikštyne 18-os duobučių lauke Lietuvos Golfo mėgėjų čempionatas vyko dvi dienas. Jame dalyvavo visi geriausi Lietuvos golfo žaidėjai, iš viso 85.

Absoliučiu nugalėtoju vyrų grupėje tapęs Kornelijus Baliukonis mokosi JAV-ose ir džiaugiasi, kad žaisdamas ten golfą gali puikiai suderinti sportą ir mokslą, be to - golfas JAV yra viena iš geriausiai apmokamų sporto šakų. Dauguma lietuvių veržiasi į Ameriką žaisti krepšinio ir atstovauti universitetų komandoms, bet Kornelijus drąsiai gali sakyti, kad golfas ten lenkia krepšinį.

Lietuvos Golfo federacijos prezidentas Rolandas Dovidaitis įteikė jam specialiai čempionui pagamintą nugalėtojo taurę.

Tarp moterų absoliučioje įskaitoje laimėjo dvylikmetė Gilė Bitė Starkutė, aplenkusi Jolantą Zabarauskienę ir Saulę Jarašiūnaitę. Senjorų grupėje laimėjo Laima Drazdauskienė ir Romualdas Butrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.