EUROLYGA 2023

U.Boltas lengvosios atletikos čempionato šeimininkams skyrė 7 balus

Triskart pasaulio čempionu Maskvoje tapęs Usainas Boltas lengvosios atletikos pirmenybių rengėjams parašytų 7 balus iš dešimties.

U.Boltas pasigedo daugiau žiūrovų.<br>AP nuotr.
U.Boltas pasigedo daugiau žiūrovų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 21, 2013, 8:50 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 8:18 PM

Startavo lėtai, bet paskui įsibėgėjo.

Taip Jamaikos sprinteris U.Boltas vertino ne save, bet pasaulio lengvosios atletikos čempionato organizatorių Maskvoje pastangas, rašo „Lietuvos rytas", remdamasis „Reuters".

„Tai buvo kitoks čempionatas. Ne pats geriausias, bet bėgant dienoms tapo geresnis”, – spaudos konferencijoje sakė U.Boltas.

27 metų atletas pasaulio čempionate laimėjo asmenines 100 ir 200 metrų bėgimo varžybas, o trečiąjį aukso medalį pridėjo kartu su kitais Jamaikos sprinteriais triumfavęs per 4 po 100 metrų estafečių lenktynes.

„Diena po dienos vaizdas keitėsi – vis daugiau žmonių labiau atsipalaidavo, vis daugiau žmonių ėmė šypsotis, kol galiausiai tribūnose jų buvo tikrai daug, – kalbėjo U.Boltas. – Bet čempionato pradžia nebuvo gera, todėl aš parašyčiau septynis balus iš dešimties.”

Ryškiausia lengvosios atletikos asmenybė U.Boltas yra įpratęs prie roko žvaigždės statuso. Atletą supa tūkstančiai rėkiančių sirgalių visose varžybose, kad ir kokiose startuotų.

Sprinto karalius nustebo išvydęs, kad Lužnikų tribūnose pirmąjį čempionato savaitgalį, kai jis bėgo 100 m, buvo užpildyta tik du trečdaliai žiūrovų vietų.

„Esu įpratęs, kad vykstant 100 metrų bėgimo finalui stadionas būna sausakimšas, o šįkart buvo kitaip, – sakė U.Boltas. – Tai smulkmena, nieko svarbaus, bet buvo neįprasta.”

Ypač prastai žiūrovai lankė rytines varžybas, kai dažniausiai vykdavo atrankos kovos. Tuomet tribūnose – jos šiam čempionatui buvo sumažintos iki 35 tūkst. vietų – susirinkdavo tik keli šimtai žiūrovų.

Tačiau paskutinį savaitgalį visi bilietai buvo išpirkti ir atmosfera per 200 metrų bėgimo finalą bei estafečių varžybas buvo puiki – rusai, atrodė, plojo U.Boltui už kiekvieną judesį, o jamaikietis atsilygino pergalėmis.

Maskvoje iškovojęs 3 aukso medalius jis oficialiai tapo visų laikų geriausiu pasaulio pirmenybių sportininku, nes savo kraitį padidino iki aštuonių čempiono titulų.

Tiek titulų turi ir JAV atletai – Carlas Lewisas, Michaelas Johnsonas ir Allyson Felix. Bet jamaikietis juos aplenkė, nes kolekcijoje turi ir du sidabro medalius, laimėtus dar 2007 metais. („Reuters”, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.