EUROLYGA 2023

R.Meilutytė ir Lietuvos plaukikai labiausiai džiaugėsi estafetėje įveikę JAV

Ji gerino kitiems priklausiusius rekordus, ji gerino savo pagerintus rekordus. Ji laimėjo keturis aukso ir vieną sidabro medalius individualiose rungtyse ir dar vieną laimėti padėjo Lietuvos rinktinei. Ji – tėvynėje Auksine žuvele vadinama Rūta Meilutytė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-09-01 18:00, atnaujinta 2018-03-01 15:12

Šiandieną labiausiai Lietuvos vardą pasaulyje garsinanti plaukikė sekmadienį sugrįžo į tėvynę. Vilniaus oro uoste ją pasitiko ištikimiausi gerbėjai.

Plojimai, gėlės ir šūksniai – jau įprastas reiškinys, sugrįžtant R.Meilutytei. Šįkart ji į Lietuvą parsivežė ne vieną ir ne du medalius. Plimuto mokyklos auklėtinė pasaulio jaunimo plaukimo čempionate susižėrė šešis medalius.

Kartu su R.Meilutyte namo sugrįžo visa Lietuvos plaukimo rinktinė: Povilas Strazdas, Eva Gliožerytė, Ugnė Mažutaitytė, Deividas Margevičius bei Danas Rapšys. Pastarasis į Lietuvos medalių sąskaitą įnešė savo indėlį – individualiose 100 m plaukimo nugara varžybose iškovojo sidabrą.

Džiaugiuosi, kad Lietuvoje auga tokia talentinga jaunimo karta, kuri jau keletą metų iš eilės skina pergales svarbiausiose sezono varžybose. Visi plaukikai ženkliai tobulėja. Jų rezultatai – auga.

Žinoma, Rūtos medaliai kalba už save. Ji savo amžiuje pasaulyje lygių neturi. Ir ne tik įprastuose nuotoliuose“, - kalbėjo trenerė Ina Paipalienė.

Svarbiausia - estafetė Lietuvos plaukikai sutartinai tikino – svarbiausias laimėjimas pasiektas estafetėje. Mūsų šalies rinktinė finale pralaimėjo tik rusams, tačiau už nugaros paliko plaukimo pasaulyje puikiai žinomą JAV komandą.

„Labai džiaugiuosi, kad su R.Meilutytės pagalba estafetėje iškovojome prizinę vietą. Tai – didžiausia pasaulio čempionato sensacija. Juk Lietuva aplenkė JAV, kur plaukimas – sporto šaka numeris 2. Visą savaitę buvo aptarinėjamas mūsų pasiekimas“, - kalbėjo trenerė.

R.Meilutytė iš savo laimėtų medalių taip pat išskyrė estafetę.

„Buvo smagu dalyvauti šiose varžybose. Estafetėje pasijutau svarbia dalimi, bet manau, kad visi plaukikai prisidėjo vienodai. Jeigu aplenkėme JAV su tokiomis sąlygomis, kokios yra treniruojantis Lietuvoje, tai pagalvokime, kokie rezultatai būtų turint geras sąlygas? Gal aplenktume visus?, - teigė R.Meilutytė.

„Labai aukšto lygio čempionatas. Lygis vis auga. Plaukikai su kiekvienais metais stiprėja. Tikiuosi, kad ateinančiuose čempionatuose bus dar geriau, - kalbėjo D.Rapšys. - Man svarbiau komandos medalis. Juk iškovojome pirmą kartą Lietuvos istorijoje medalį komandinėse varžybose. Aplenkėme JAV, japonus, kinus.“

R.Meilutytės iškovoti medaliai (Medalis, rungtis, laikas)

Auksas, 50 m krūtine, 29,86 sek.

Auksas, 100 m krūtine, 1 min. 06,61 sek.

Auksas, 200 m kompleksinis plaukimas, 2 min. 12,32 sek.

Auksas, 50 m plaukimas laisvu stiliumi, 25,10 sek.

Sidabras, 100 m plaukimas laisvu stiliumi, 54,94 sek.

Sidabras, 4x100 kombinuota estafetė, 3 min. 52,52 sek. Iškovota su Lietuvos rinktine (R.Meilutytė, D.Rapšys, P.Strazdas, E.Gliožeryte, U.Mažutaitytė, D.Margevičius).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.