EUROLYGA 2023

Pasaulio čempionės D.Vištartaitė ir M.Valčiukaitė: „Širdyje tikėjome pergale“

„Aaaa“, - Vilniaus oro uoste aidėjo šauksmas ir netrukus minia su gėlėmis patraukė dviejų moterų link, kurios tik pasirodė laukimo salėje. Viena su violetine, kita – su žalia striuke. Jų krūtines puošė du medaliai – abu aukso. Tai – pasaulio čempionės irkluotojos Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė. Vos tik sugrįžusios iš Pietų Korėjoje vykusių pirmenybių jos jau rankose laikė glėbius gėlių.

D.Vištartaitė (juodi plaukai) ir M.Valčiukaitė Pietų Korėjoje tapo pasaulio čempionėmis.<br>T.Bauro nuotr.
D.Vištartaitė (juodi plaukai) ir M.Valčiukaitė Pietų Korėjoje tapo pasaulio čempionėmis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Sep 2, 2013, 8:06 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 2:43 PM

Irkluotojos šiame sezone laimėjo jau trečiąjį svarbų apdovanojimą – anksčiau jos triumfavo universiadoje bei Europos čempionate.

„Iš tiesų pergalės labai troškome. Puikiai žinojome savo varžoves. Tikimybė laimėti buvo tokia pat, kaip ir pralaimėti. Džiaugėmės, kad viskas susiklostė būtent taip“, - kalbėjo D.Vištartaitė.

24 metų irkluotojai ir devyniolikmetei M.Valčiukaitei šis sezonas kartu – pirmasis. Pastaroji pasaulio čempionate ne tik turėjo kovoti su jauduliu, bet ir nugaros skausmais.

„Vaistais, injekcijomis, - paklausta, kaip gelbėjosi nuo nugaros skausmų atsakė M.Valčiukaitė. - Dabar dar šiek tiek skauda, tačiau nugaros skausmai – visų irkluotojų liga. Visiems tai pasireiškia. Tai nėra išskirtinė problema.“

D.Vištartaitė ir M.Valčiukaitė pasaulio čempionate sekmadienį buvo ne vienintelės medalininkės iš Lietuvos. Sidabrą laimėjo Rolandas Maščinskas ir Saulius Ritteris, kurie kartu su visa rinktine taip pat sugrįžo į sostinę.

- Šiame sezone siekiate pergalę po pergalės. Ar tikėjotės, kad viskas šitaip gerai klostysis?, - žurnalistai paklausė irkluotojų.

D.Vištartaitė: Iš tiesų pergalės labai troškome. Puikiai žinojome savo varžoves. Tikimybė laimėti buvo tokia pat, kaip ir pralaimėti. Džiaugėmės, kad viskas susiklostė būtent taip,

- Jūsų finišas – įspūdingas. Dar likus 50 metrų atsilikinėjote, tačiau sugebėjote Naujosios Zelandijos irkluotojas įveikti. Kokios buvo tos paskutinės sekundės?

M.Valčiukaitė: Sunku jas prisiminti. Juk bandėme irkluoti kiek galima stipriau. Artėjant prie pabaigos tikėjome, kad galime laimėti auksą ir mums pavyko. Laimėjome keturiomis šimtosiomis sekundės, todėl manau, kad mums pasisekė.

- Po finišo atrodė, kad nesuprantate, kad tapote čempionėmis...

M.Valčiukaitė: Nežinojome. Pirmiausia buvo padaryta finišo nuotrauka ir tik į ją pažiūrėjus nuspręsta, kad laimėjome būtent mes.

- Šį sezoną iškovojote tris įspūdingas pergales. Kuri pareikalavo daugiausia jėgų?

D.Vištartaitė: Kiekviena pergalė – sunki, tačiau dabar mes dalyvavome pasaulio čempionate. Tai – svarbiausias startas sezone. Manau, kad būtent šis čempionatas buvo ir sunkiausias, ir svarbiausias. Labai norėjome triumfuoti. Giliai širdyje tikėjome, kad tai galime padaryti. Labai jaudinomės. Buvo streso.

- Kartu irkluojate vienerius metus. Tačiau rezultatai – puikūs. Ar pasaulyje dar yra tokių pavyzdžių, kad irklavime partnerės taip greit susigrotų?

D.Vištartaitė: Nėra tokių fenomenų, kaip kad devyniolikmetė Milda.

M.Valčiukaitė: Buvę tokių variantų. Gal ne šiemet, bet tikrai yra komandų, kurios buvo suformuotos per trumpą laiko tarpą. Nemanau, kad esame pirmosios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.