EUROLYGA 2023

D.Grybauskaitė susitiko su R.Meilutyte

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su olimpine ir pasaulio čempione Rūta Meilutyte, šią vasarą įvairiuose čempionatuose Lietuvai iškovojusia 10 medalių. Šalies vadovė plaukikei padėkojo už Lietuvos garsinimą, įteikė simbolinę taurę ir padovanojo savo bičių medaus.

Prezidentė pabrėžė, kad plaukikės ryžtas ir atkaklus darbas bei pagarba ir meilė Tėvynei - geriausias Lietuvos garsinimo visame pasaulyje įrodymas.<br>Dž.G.Barysaitės nuotr.
Prezidentė pabrėžė, kad plaukikės ryžtas ir atkaklus darbas bei pagarba ir meilė Tėvynei - geriausias Lietuvos garsinimo visame pasaulyje įrodymas.<br>Dž.G.Barysaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 4, 2013, 11:17 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 2:03 PM

Apdovanojimų gausa, pasak Prezidentės, liudija, kad R.Meilutytė šiuo metu yra nepralenkiama.

„Rūta tapo įkvepiančiu pavyzdžiu ne tik Lietuvos jaunimui, bet ir visiems mūsų šalies žmonėms. Kiekviena j os pergalė dar labiau sustiprina pasididžiavimo savo šalimi jausmą ir tikėjimą jos galimybėmis. Kai laimi Rūta - laimi visa Lietuva“, - sakė valstybės vadovė.

Prezidentė pabrėžė, kad plaukikės ryžtas ir atkaklus darbas bei pagarba ir meilė Tėvynei - geriausias Lietuvos garsinimo visame pasaulyje įrodymas.

R. Meilutytė šią vasarą vykusiuose Europos jaunimo plaukimo, Pasaulio vandens sporto šakų ir Pasaulio jaunių čempionatuose laimėjo net 10 medalių - 6 aukso ir 4 sidabro. Šešiolikmetė Lietuvos plaukikė taip pat pagerino du pasaulio rekordus.

2012 metais Lietuvos Respublikos Prezidentė R.Meilutytę apdovanojo ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Komandoro didžiuoju kryžiumi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.