EUROLYGA 2023

Lietuvos moterų rankinio lygoje dalyvauti atsisakė keturios ekipos

Šeštadienį startuoja Lietuvos

Lietuvos moterų rankinio lygos batalijos startuos šeštadienį.<br>123rf.com nuotr.
Lietuvos moterų rankinio lygos batalijos startuos šeštadienį.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 1, 2013, 2:52 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 2:56 PM

2013-2014 metų sezono čempionate rungtyniaus penki klubai - Kauno „ACME-Žalgiris“, Vilniaus SM „Tauras-Vilniaus kolegija“, Kauno rajono HC „Garliava SM-CASCADA“, Vilniaus „LEU Eglė-Šviesa“ ir debiutantė Šiaulių SM „Dubysa-Urtvida“.

Dėl finansinių ir kitų priežasčių šį kartą atsisakė dalyvauti aukščiausiojo lygio turnyre Panevėžio ir Utenos KKSC kolektyvai, Vilniaus SM „Tauras-Vilniaus bakalėja“ ir Kauno RC „Širšių-Gajos“ komandos.

Bene pagrindinė priežastis yra ta, kad pastarosiose ekipose rungtyniauja jaunos sporto mokyklų auklėtinės ir kuomet vyresniosios rankininkės, baigusios mokyklas ar dėl kitų priežasčių, perėjo į kitus klubus, šioms komandoms su radikaliai atjaunėjusia sudėtimi neliko prasmės rungtis su suaugusiųjų kolektyvais. Šios ekipos nusprendė varžytis Lietuvos rankinio pirmenybėse ar dar kitaip vadinamoje pirmoje lygoje.

Savaitgalį čempionatą Vilniuje pradės šalies vicečempionė Vilniaus SM „Tauras-Vilniaus kolegija“, kuri kiek pakeitė pavadinimą ir šių varžybų debiutantė Šiaulių SM „Dubysa-Urtvida“. Taip pat sostinėje išmėgins jėgas Vilniaus „LEU Eglė-Šviesa“ ir bronzos medalininkės Kauno rajono HC „Garliava SM-CASCADA“ komandos.

Šalies čempionės Kauno „ACME-Žalgiris“ rankininkės šeštadienį pradės Europos rankinio federacijos (EHF Cup) turnyro kovas Užgorode su Ukrainos čempione vietos HC „Karpaty“ komanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.