EUROLYGA 2023

Lietuvos regbio-15 čempionato titulą užsitikrino šiauliečiai

Lietuvos regbio-15 čempionato titulą užsitikrino Šiaulių „Vairas-Jupoja“

Regbio-15 čempionate nugalėtojas jau aiškus.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Regbio-15 čempionate nugalėtojas jau aiškus.<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 5, 2013, 9:20 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 11:04 AM

Šeštadienį Lietuvos regbio-15 čempionate buvo sužaistos dar dvejos antrojo etapo rungtynės. Antrąją pergalę šiame etape šventė Šiaulių „Vairas-Jupoja“ klubas, kuris jau gali būti tikras, kad apgins nugalėtojų titulą.

„Vairas-Jupoja“ regbininkai 46:5 (10:5) nugalėjo Kauno „Ąžuolo-Tauro“ klubą. Pirmoje rungtynių pusėje žaidimas klostėsi taškas į tašką ir kauniečiai neleido nutolti šiauliečiams. Tačiau antrajame kėlinyje išryškėjo daugkartinių čempionų pranašumas.

Kauno „Ąžuolo-Tauro“ žaidėjas Marius Albrikas džiaugėsi, kad komanda kovingai pradėjo rungtynes: „Pirmąjį kėlinį tikrai gerai sužaidėme, buvo tikrai lygios jėgos. Tačiau antrajame kėlinyje grubiai klydome. Šiauliečiai tuo sėkmingai pasinaudojo, pelnydami taškus atakomis per centrą ir kraštus. Mūsų gynybinė linija paprasčiausiai neatlaikė spaudimo.“

Kauniečių komandoje pasitaikė ir traumų, kurios taip pat sumažino jų galimybes įveikti čempionato lyderius. Dabar „Ąžuolo-Tauro“ klubas tikisi pergalės paskutinėse antrojo etapo rungtynėse su Šiaulių „BaltRex“ ekipa.

Kitose dienos rungtynėse Šiaulių „BaltRex“ 73:17 nugalėjo Plungės „Perkūną“. Po pergalės Šiaulių komandos treneris Edmundas Ščavinskas pabrėžė, kad sėkmę atnešė komandinis žaidimas: „Net nėra ką išskirti, visi kovojo iki galo ir dėjo visas pastangas. Pralenkėme savo varžovus greičiu ir jėga, bet jiems pritrūko ir nuoseklesnės taktikos.“

Komandos treneris džiaugėsi, kad per vasarą jaunimas pasitempė ir gali solidžiai pakeisti patyrusius žaidėjus. Kitos savaitės rungtynes su „Ąžuolu-Tauru“ treneris tikisi iškovoti pergalę ir užsitikrinti antrąją vietą čempionate.

Spalio 12 dieną, šeštadienį, paaiškės galutinė čempionato lyderių rikiuotė. Pirmąją vietą užsitikrinęs Šiaulių „Vairas-Jupoja“ žais su ketvirtu likusiu Plungės „Perkūnu. Tuo tarpu, Kauno „Ąžuolo-Tauro“ ir Šiaulių „BaltRex“ dvikova atsakys į klausimą, kas taps vicečempionais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.