EUROLYGA 2023

D.Gudzinevičiūtė: „Tikiuosi, ateityje dažniau būsime giriami nei kritikuojami“

Lietuvos tautinio olimpinio

D.Gudzinevičiūtė LTOK prezidentės pareigas eina nuo 2012-ųjų rudens.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
D.Gudzinevičiūtė LTOK prezidentės pareigas eina nuo 2012-ųjų rudens.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 14, 2013, 7:33 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 4:30 AM

Jau penkioliktą kartą vyko šis IOC (Tarptautinio olimpinio komiteto) Olimpinio solidarumo organizuojamas forumas ir tik antrą sykį dalyvavo visų 15-kos kviestų šalių olimpinių komitetų vadovai.

Pasak LTOK pranešimo, Rusijos atstovai informavo apie pasirengimą Sočio olimpinėms žaidynėms 2014-aisiais, Azerbaidžano - apie pasirengimą Europos žaidynėms Baku 2015-aisiais, o gruzinai - apie būsimąjį Europos vasaros jaunimo olimpinę festivalį taip pat 2015 metais Tbilisyje.

D.Gudzinevičiūtė skaitė pranešimą tema „Tradicijos ir nauji iššūkiai“. Ji papasakojo, ką spėjo nuveikti vos prieš metus išrinktas LTOK vykdomasis komitetas bei direktoratas. „Anksčiau ilgus metus LTOK veikla buvo vertinama teigiamai Senajame žemyne. Tikiuosi, kad ir ateityje dažniau būsime giriami nei kritikuojami“ - sakė LTOK prezidentė. Ji teigiamai įvertino tarptautinių forumų svarbą ir reikšmę. Įdomūs buvo pranešimai apie sporto medicinos inovacijas, apie didžiųjų arenų panaudojimą masiniam sportui Baltarusijoje, apie Ukrainos olimpinio komiteto veiklą šalies regionuose ir kiti.

Forumo dalyviai diskutavo apie būsimus Europos olimpinių komitetų rinkimus, kurie lapkričio mėnesį vyks Romoje. Tarp 19 kandidatų į 12 narių EOK vykdomąjį komitetą bus ir D.Gudzinevičiūtė, kurią delegavo LTOK vykdomasis komitetas.

Šeimininkai aprodė Alma-Atoje ir jos apylinkėse esančias žiemos sporto bazes - rekonstruotą „Medeo“ čiuožyklą, virš jos įsikūrusią šiuolaikinę kalnų slidinėjimo bazę, penkių tramplinų kompleksą. Kaip žinia, Alma-Ata kels savo kandidatūrą surengti 2022 metų žiemos olimpines žaidynes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.