EUROLYGA 2023

T.Woodsas kraunasi didesnius turtus nei K.Bryantas ar C.Ronaldo

Jie per vieną dieną uždirba tiek, kiek dauguma neuždirba per visus metus. Tačiau viskas teisinga – šie žmonės yra savo sporto šakų asai. „The Daily Telegraph“ paskelbė dešimties geriausiai apmokamų viso pasaulio sportininkų sąrašą.

T.Woodsas nežymiai lenkia R.Federerį.<br>AP nuotr.
T.Woodsas nežymiai lenkia R.Federerį.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 31, 2013, 1:59 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:54 PM

Tiesa, į dešimtuką neįtrauktos bokso garsenybės. Amerikietis Floydas Mayweatheris jaunesnysis anksčiau karaliaudavo turtingiausiųjų sąrašuose.

10. Lionelis Messi

„Barcelona“ pergalių kalvis per metus iš viso uždirba 41,3 milijono JAV dolerių. Atlyginimas ir premijos sudaro 20,3 mln., o reklama argentiniečiui atneša dar daugiau pinigų – 21 mln.

9. Cristiano Ronaldo

Tiek pat, kiek L.Messi, už reklamą gauna kita futbolo garsenybė iš Portugalijos. Tiesa, C.Ronaldo atlyginimas didesnis (23 mln.), todėl Madrido „Real“ žvaigždė lenkia principinį varžovą iš „Barcelona“ stovyklos – 44 mln.

8. Davidas Beckhamas

D.Beckhamas yra žinomiausias šių laikų futbolininkas. Todėl pajamos už reklamą – tiesiog neįtikėtinos. Jam tai atneša net 42 milijonus JAV dolerių. Karjerą baigusios Anglijos futbolo legendos atlyginimas – 5,2 mln. Iš viso 47,2 mln. per metus uždirbantis D.Beckhamas – daugiausiai apmokamas futbolininkas visame pasaulyje.

7. Philas Mickelsonas

Neseniai įtrauktas į pasaulio golfo šlovės muziejų, 43 metų amerikietis už laimėjimus aikštynuose per visą karjerą gavo 70 milijonų. Tai – antras rezultatas golfo sporte. Tiesa, turnyruose per metus jis laimėjo 4,7 mln. Todėl Ph.Mickelsonas yra dar vienas sportininkas, kuris daugiausiai uždirba iš reklamos – net 44 mln. Viso – 48,7 mln.

6. Aaronas Rodgersas

29 metų amerikietiškojo futbolo (NFL) žvaigždė neseniai sudarė penkerių metų 110 mln. kontraktą. Tai – didžiausias atlyginimas visoje lygoje. Specialistų teigimu, „Green Bay Packers“ atstovas yra geriausias pastarųjų dviejų sezonų žaidėjas. Tai atspindi ir jo pajamos. 43 milijonus A.Rodgersas atriekia iš atlyginimo, o 6 mln. gauna iš reklamos – viso 49 mln.

5. Drew Breesas

34 metų „New Orleans Saint“ puolėjas D.Breesas 2012 metais gal ir sudarė ne tokį pelningą kontraktą kaip A.Rodgersas (100 mln. per 5 metus su 37 mln. premija), tačiau amerikietis yra labiau mylimas gerbėjų. Metinė jo alga siekia 40 mln., o pajamos už reklamą – 11 mln. Viso – 51 mln.

4. LeBronas Jamesas

Nuo aukštesnės vietos „Miami Heat“ lyderį skiria tik didesnis kontraktas. Į pastaruosius dvejus metus NBA čempione tapusią komandą jis atvyko pats sutikdamas žaisti už mažesnį atlyginimą. Taip pavyko susiburti su kitomis žvaigždėmis Dwyane‘u Wade‘u ir Chris Boshu. 28 metų amerikiečio alga siekia 17,8 mln. per metus, o pajamos už reklamą – net 42 milijonus. Viso – 59,8 mln.

3. Kobe Bryantas

34 metų „Los Angeles Lakers“ simbolis – brangiausias krepšininkas visame pasaulyje. Toks jis – jau trejus metus iš eilės. Los Andžele K.Bryantas mėgaujasi gaudamas 27,9 mln. atlyginimą (7 mln. daugiau nei kitas didžiausias NBA atlyginimas), o pajamos už reklamą siekia 34 mln. Viso – 61,9 mln.

2. Roger Federeris

31 metų šveicaras laikomas vienu geriausių tenisininkų per visą istoriją. Tokias liaupses pagrindžia ir didžiausias „Didžiojo kirčio“ trofėjų skaičius – 17. Tačiau R.Federeriui turtus sukrauna ne kasmetinė alga ir laimėjimai (6,5 mln.), o neįtikėtinos reklamos pajamos – 65 mln. Viso – 71,5 mln.

1. Tigeris Woodsas

Jis grįžta į viršūnę. 2009-2011 metais golfo superžvaigždė turėjo rimtų asmeninių problemų. Skelbta, kad T.Woodsas gydėsi priklausomybę nuo sekso. Esą jis buvo neištikimas savo žmonai ir turėjo lytinių santykių su dešimtimis meilužių.

Karjerą trumpam sustabdęs T.Woodsas vis dėlto sugebėjo atsitiesti aikštynuose. Per pastaruosius 12 mėnesių T.Woodsas laimėjo šešis turnyrus ir susigrąžino rėmėjų dėmesį. Pergalės golfo aikštyne jam atneša 13,1 mln. JAV dolerių, o pajamos už reklamą – net 65 milijonus. Viso – 78,1 mln.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.