EUROLYGA 2023

Lietuvos pilietybę gavusi rusė biatlonininkė gali suspėti į Sočį

Lietuvos biatlono federacija (LBF) džiaugiasi rimtu pastiprinimu. Netrukus mūsų šalies biatlono rinktinę papildys 22 metų Natalija Paulauskaitė. Iš Rusijos kilusiai lietuviškų šaknų turinčiai sportininkei prieš kelias savaites buvo suteikta Lietuvos pilietybė.

N.Paulauskaitė nuo gegužės treniruojasi su Lietuvos rinktine.<br>LBF archyvo nuotr.
N.Paulauskaitė nuo gegužės treniruojasi su Lietuvos rinktine.<br>LBF archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

2013-11-15 18:48, atnaujinta 2018-02-20 08:32

Iniciatyvos ėmėsi pati

Talentinga sportininkė į Lietuvos rinktinę pasiprašė pati. Kovą ji paskambino Lietuvos biatlono rinktinės treneriui Ilmarui Briciui ir pasakė, kad nori atstovauti Lietuvai.

„Ji tai ruošėsi padaryti jau seniau. Keletą metų ieškojo momento pasikalbėti su mūsų federacija. Šiemet išdrįso, paskambino ir paklausė, ar Lietuvą domina tokia sportininkė kaip ji, ir ar ji turi galimybių patekti į rinktinę“, - lrytas.lt pasakojo LBF prezidentas Arūnas Daugirdas.

Šiemet prestižinį Sankt Peterburgo P.Lesgafto nacionalinį valstybinį kūno kultūros, sporto ir sveikatos universitetą baigusi sportininkė atstovavo Sankt Peterburgo rinktinei, tačiau į Rusijos nacionalinę komandą neprasimušė.

Noras dalyvauti aukščiausio lygio varžybose N.Paulauskaitę paskatino atsigręžti į Lietuvą. Juolab kad mūsų šalis sportininkei nėra svetima, jos tėvas (jau miręs) – lietuvis.

„Ji labai norėjo toliau sportuoti, bet nematė prasmės to daryti Rusijoje, nes ten konkurencija yra labai didelė ir yra žymiai sunkiau patekti į rinktinę. Ji tikisi, kad mažoje valstybėje pavyks tai padaryti“, - sakė A.Daugirdas.

Procedūra gali užtrukti

N.Paulauskaitė teoriškai galėtų Lietuvai atstovauti jau Sočio žiemos olimpinėse žaidynėse, tačiau iki tol jai tektų ne tik atrankoje įveikti Dianą Rasimovičiūtę, bet ir Rusijos biurokratinį aparatą.

Lietuvos prezidentė lietuviškų šaknų turinčiai sportininkei suteikė pilietybę, tačiau, kad galėtų džiaugtis lietuvišku pasu, N.Paulauskaitei privaloma atsisakyti Rusijos pilietybės ir pateikti tai įrodančius dokumentus.

Ši procedūra gali užtrukti iki keturių mėnesių.

Jei iki sausio 15 dienos sportininkė gautų Lietuvos pasą ir atrankos varžybose įveiktų geriausią Lietuvos biatlonininkę D.Rasimovičiūtę, ji galėtų užimti vienintelę Lietuvai skirtą vietą moterų biatlono varžybose.

„Bendromis jėgomis tvarkome dokumentus. Rusijoje dokumentus tvarko jos mama, o Lietuvoje Natalijai padedame mes“, - pasakojo LBF prezidentas.

Naujokė - neišlepusi

„Labai“, - užtikrintai tarė A.Daugirdas paklaustas, ar federacija džiaugiasi Lietuvos biatlono šeimą papildžiusia sportininke.

Prieš trejus metus iš slidinėjimo į biatloną perėjusi N.Paulauskaitė nuo gegužės mėnesio už savo lėšas treniruojasi su Lietuvos rinktine.

„Džiaugiamės, kad atsirado sportininkė, galinti užpildyti šio amžiaus merginų spragą mūsų rinktinėje. Svarbiausia, kad jos pasirengimo lygis yra labai arti D.Rasimovičiūtės, todėl ateityje Lietuvos rinktinė turės žymiai daugiau galimybių rungtyniaudama estafečių varžybose. 

Natalija yra labai motyvuota. Kartais sakome, kad mūsų sportininkai yra truputį išlepę, o čia matosi, kad mergina treniravosi spartietiškomis sąlygomis, kaip dauguma rusų sportininkų. Ji nėra išlepusi, turi tikslą, yra kovotoja, nesiskundžia dėl prastesnių sąlygų.

Ji yra laiminga, pakliuvusi į tokią aplinką. Mums sakė, kad apie tokias sąlygas galėjo tik svajoti.

Žinoma, mes negalime lygintis su Rusijos rinktine, nes ten sąlygos yra daug kartų geresnės negu pas mus. Ten dideli pinigai ir investicijos“, - palygino A.Daugirdas.

Prieš pusmetį atvykusi į Lietuvą N.Paulauskaitė mokėjo vos kelis žodžius. Dabar merginos žodynas – gerokai platesnis.

„Juokaujame, kad ji jau baigia atmintinai išmokti priesaikos Lietuvos Respublikai tekstą. Natalija labai nori pritapti prie mūsų gyvenimo stiliaus. Kaip supratau, Lietuvoje ji turi giminaičių, todėl ir dabar turi kur gyventi. Manau, kad ateitį ji sieja tik su Lietuva“, - kalbėjo A.Daugirdas.

Žiemos olimpinės žaidynės Sočyje vyks vasario 7-23 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.