EUROLYGA 2023

Pasaulio ledo ritulio I diviziono čempionatas: 2 mln. litų biudžetas ir D.Zubraus viltis

2014 metų balandį Vilniuje vyksiančio pasaulio vyrų ledo ritulio čempionato I diviziono B

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 4, 2013, 2:17 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 11:56 PM

„2009 metais čempionatas sulaukė didelio susidomėjimo, buvo geras lankomumas. Tikimės parduoti 30-35 tūkst. bilietų į kitų metų varžybas. Planuojama, kad į Vilnių čempionato metu atvyks apie 1,5 tūkst. ledo ritulio sirgalių iš Didžiosios Britanijos, Kroatijos ir Olandijos. Dar neaišku, kiek aistruolių atvažiuos iš Lenkijos“, - trečiadienį Vilniaus „Siemens“ arenoje surengtoje spaudos konferencijoje sakė Nacionalinės ledo ritulio lygos (NLRL) vykdantysis direktorius Remigijus Valickas.

„Lietuvos sostinei - gera žinia, kad tokio lygio renginys vyks pas mus. Tikiuosi, kad čempionatas bus įdomus ne tik ledo ritulininkams, bet ir vilniečiams, šios sporto šakos gerbėjams iš kitų miestų bei svečiams iš užsienio. Tikiu, kad ateityje ledo ritulys taps sporto šaka, kuri garsins Lietuvą Europoje ir pasaulyje“, - teigė Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas. Jam čempionato rengėjai padovanojo 11 numeriu pažymėtus Lietuvos rinktinės marškinėlius.

Organizatorių teigimu, čempionato biudžetas sieks 2 mln. litų. Vien arenos nuomos kaina viršys 0,5 mln. litų - šią sumą padengs Vilniaus miesto savivaldybė. Iš Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) organizatoriai prašo 1,1 mln. litų. Jie tikisi, kad valstybės ir Vilniaus savivaldybės finansinė pagalba padės išvengti nuostolių.

Kitą savaitę į Vilnių atvyks Tarptautinės ledo ritulio (IIHF) federacijos delegacija, kuri tikrins, kaip vyksta pasirengimas. R.Valicko teigimu, pasiruošimas vyksta pagal planą ir nėra jokių rimtų trūkumų, dėl kurių varžybos mūsų šalies sostinėje galėtų neįvykti.

Tikimasi, kad mūsų šalies nacionalinei komandai galės padėti ir Šiaurės Amerikos Nacionalinės ledo ritulio lygos (NHL) klube „New Jersey Devils“ rungtyniaujantis Dainius Zubrus.

„Varžyboms subursime stiprią komandą. Kadangi kitais metais čempionatas vyks vėliau nei įprasta, prie komandos turėtų prisijungti ir dauguma užsienyje rungtyniaujančių lietuvių. Lietuva turi net 13 kitose šalyse žaidžiančių ledo ritulininkų. Svarbiausia, kad visi būtų sveiki ir išvengtų traumų. Nei vienas žaidėjas neatsisakė atvykti, jie nori atstovauti Lietuvai, - kalbėjo Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris vokietis Berndas Haake. - Tikimės sulaukti ir D. Zubraus, tačiau su juokalbėti apie atvykimą į rinktinę galėsime tik pasibaigus reguliariajam NHL čempionatui, jei „Devils“ nepateks į atkrintamąsias varžybas. Su D.Zubrumi galėtume kovoti dėl medalių, tačiau mūsų pagrindinis tikslas - neiškristi į žemesnę grupę“.

2014 metų pasaulio čempionato I diviziono B grupės turnyras vyks balandžio 20-26 dienomis. Jame kovos Didžiosios Britanijos, Kroatijos, Lenkijos, Olandijos, Rumunijos ir Lietuvos.

2009 metais Vilniuje vykusiame pasaulio I diviziono čempionato A grupės turnyre lietuviai užėmė ketvirtąją vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.