EUROLYGA 2023

Lietuvos golfo aikštynuose sparčiau tobulėja jauni žaidėjai

Gilė Bitė Starkutė ir Juozapas Budrikis antradienį atsiėmė 2013 metų geriausių Lietuvos golfo žaidėjų prizus. 32 metai - tai ne vieno iš laureatų amžius, o abiejų.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Nenartavičius

Dec 10, 2013, 8:10 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 9:32 PM

12-metė Vilniaus J.Basanavičiaus progimnazijos moksleivė ir 20-metis Vilniaus Gedimino technikos universiteto studentas šiemet surinko daugiausia taškų reitingo varžybose ir pasiekė naujas karjeros aukštumas.

Šeštus metus golfą žaidžianti G.B.Starkutė (Europos centro golfo klubas) dar nesižvalgo toli į ateitį, bet yra numačiusi konkrečius tikslus kitam sezonui - kiek smūgių įmušti kamuoliuką į visas duobutes.

Nuo to priklausys, ar jauna žaidėja ir toliau turės paskatų leisti laiką golfo aikštynuose ir galbūt su šia sporto šaka susieti gyvenimą.

Verslo administravimą studijuojantis J.Budrikis (Sostinių golfo klubas) 2013-uosius vadina sėkmingiausiais savo karjeroje, tačiau ji nėra ilga - jaunuolis golfą žaidžia tik penktą sezoną.

Pagrindinis jo konkurentas Lietuvoje - penkeriais metais jaunesnis Gediminas Markevičius (Europos centro golfo klubas), kuris reitinge užėmė 2-ąją vietą. Trečias liko Mindaugas Markevičius (Europos centro golfo klubas).

Moterų reitinge kitas prizines vietas užėmė Džilda Antanavičienė (Europos centro golfo klubas) ir Rasa Butrimaitė (Sostinių golfo klubas).

"Golfas Lietuvoje nestovi vietoje - mes augame. Šiemet buvo daug gražių momentų, turime gražių planų ateičiai, - Lietuvos golfo federacijos prezidentas Rolandas Dovidaitis. - Lietuvoje šiuo metu veikia šeši golfo aikštynai, visi jie yra įrengti privačiomis lėšomis. Lenkiu galvą prieš investuotojus."

Visų golfo aikštynų vadovams buvo įteiktos Lietuvos tautinio olimpinio komiteto padėkos už investicijas į sportą.

Sezono uždarymo vakare buvo paskelbtos ir aikštynų įteigtos nominacijos - geriausiems, labiausiai patobulėjusiems ir netgi labiausiai atsipalaidavusiam.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.