EUROLYGA 2023

L.Kačiušytė apie J.Jefimovos ir R.Meilutytės priešpriešą: „O anksčiau kas būdavo...“

„Kai mes su Rūta išeiname į startą, jaučiasi įkaitusi atmosfera. Nors, manau, jai jau nedaug beliko...“ – toks plaukikės Julijos Jefimovos pareiškimas trečiadienio vakarą įžiebė Rūtą Meilutytę garbinančių lietuvių nepasitenkinimą. Tačiau legendinė Lietuvos plaukikė Lina Kačiušytė, olimpinė čempionė ir pasaulio rekordininkė tvirtina, kad tokie J.Jefimovos žodžiai – tik desertas, palyginti su sovietmečio laikų istorijomis.

Baseinuose tarp R.Meilutytės ir J.Jefimovos (kairėje) vyksta principiniai mūšiai. Tačiau pati lietuvė tikina, kad plaukikės yra geros draugės ir visada malonu varžytis su tokia priešininke.<br>AP nuotr.
Baseinuose tarp R.Meilutytės ir J.Jefimovos (kairėje) vyksta principiniai mūšiai. Tačiau pati lietuvė tikina, kad plaukikės yra geros draugės ir visada malonu varžytis su tokia priešininke.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Dec 19, 2013, 5:50 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 6:20 PM

„Anksčiau varžovės terorizuodavo nuo ryto iki vakaro, įžeidinėdavo. Tačiau toks spaudimas kaip tik padėdavo plaukime“, – portalui lrytas.lt tvirtino sausio 1 d. 51-ąjį gimtadienį švęsianti L.Kačiušytė.

LTOK vykdomojo komiteto narė samprotavo, kad sportininkus priešininkų kalbos paveikia labai įvairiai. Tačiau jos manymu, nepanašu, kad R.Meilutytė nervintųsi dėl J.Jefimovos pasisakymų.

„Startuodamas gali išspręsti daugybę problemų ir turi galimybę išlieti visą pyktį. Jei Rūtą tai veikia gerąja prasme, tai tik reikia padėkoti Dievui. Man tokie dalykai labai padėdavo. Kuo blogiau, tuo geriau“, – tikino L.Kačiušytė.

Amžius – ne riba

21 metų J.Jefimova pranašauja, jog šešiolikametė R.Meilutytė greitai nustos dominuoti tarptautiniuose baseinuose. Tačiau L.Kačiušytė įsitikinusi, kad amžius plaukime didelės įtakos neturi.

„Kada plaukia geriausiai, tada ir pikas“, – trumpai ir aiškiai į klausimą, kada moterys baseinuose pasiekia karjeros aukštumas, atsakė L.Kačiušytė.

Ji davė daugybės garsių ilgaamžių plaukikų pavyzdžių. Tarp jų – pasaulio rekordininkė Dara Torres, kuri Pekino olimpiadoje 2008 metais dalyvavo būdama 41-erių ir ten laimėjo tris sidabro medalius.

„Lyginant su Rūta, kai kurios tikros „babytės“. Bet plaukia ir plaukia“, – juokėsi L.Kačiušytė.

Lietuvės manymu, kiek ilgai dominuos baseine, priklausys nuo pačios R.Meilutytės: „Rūta – savo reikalų šeimininkė. Dabar ji puikiai su tuo tvarkosi. Manau, kad ir toliau tai darys. Ji jau Londone padarė viską ir pasiekė savo sportinio gyvenimo tikslus. O kokių dar turi asmeninių, nežinau. Tačiau viršūnė jau pasiekta. Kol kas viskas vyks taip, kaip ji nori.“

Nesustojo tobulėti

R.Meilutytės rezultatai Europos plaukimo čempionate Danijoje trumpajame Heringo baseine sužavėjo L.Kačiušytę.

„Puikiai. Šaunuolė“, – bendraudama su portalu lrytas.lt, dviem lietuvės aukso ir vienu sidabro medaliu džiaugėsi L.Kačiušytė.

Anot Lietuvos plaukimo legendos, R.Meilutytė nenustojo tobulėti. Tai byloja šešiolikametės rezultatai.

Tuo tarpu J.Jefimova R.Meilutytę bando vytis iš pagrindų keisdama plaukimo techniką. Po Londono olimpiados ėmusi treniruotis su JAV specialistais, rusė akivaizdžiai pagerino rezultatus.

O kokias klaidas ištaisiusi R.Meilutytė galėtų plaukti dar greičiau?

„Ji ir taip turi trenerių bei patarėjų, o savo komentarus pasiliksiu sau. Bet, mano nuomone, ji po truputį tobulėja“, – sakė L.Kačiušytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.