EUROLYGA 2023

Sportą dėl nesėkmės palikęs ir sugrįžęs K.Zlatkauskas: „Buvau jaunas“

Biatlonininkas Karolis Zlatkauskas kartą jau sirgo olimpinių žaidynių karštine. Liga buvo sunki. 2006-aisiais Turine olimpinių žaidynių debiutantas liko paskutinis. Ši nesėkmė biatlonininką paveikė taip smarkiai, kad jis ilgam buvo pasitraukęs iš sporto.

K.Zlatkauskas neslepia, kad metęs sportą įgijo daug patirties ir pakeitė požiūrį.<br>Lietuvos biatlono federacijos nuotr.
K.Zlatkauskas neslepia, kad metęs sportą įgijo daug patirties ir pakeitė požiūrį.<br>Lietuvos biatlono federacijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Šilinskaitė

2014-01-03 08:17, atnaujinta 2018-02-18 00:22

„Aš galvojau, kad gyvenimas labai lengvas ir viskas krenta iš dangaus, - „Lietuvos ryto“ televizijai sakė K.Zlatkauskas. - Olimpinės žaidynės mane nuleido ant žemės.“

Sportininkas neslepia, kad kartais pasidairo atgal ir iškart konstatuoja, jog nebuvo pasirengęs tokiam dideliam iššūkiui, kaip olimpiada.

„Žvelgiant iš šio taško, kur esu dabar, galiu drąsiai pasakyti, kad tiek 2004, tiek 2006 metais nebuvau pasiruošęs nei fiziškai, nei psichologiškai. Nebuvo atliktas darbas, kad būčiau galėjęs kovoti tokiame lygyje, kuriame esame dabar“, - sakė K.Zlatkauskas.

Jis atvirai pasakojo apie karčią patirtį ir svajonę bei galimybes dar kartą išbandyti olimpinę trasą.

„Buvau jaunas, nepasitikintis savimi. Gal kažkiek ir nosį riečiau. Viskas gyvenime sekėsi ganėtinai lengvai. Viskas buvo prieinama ir staiga – bum, - teigė sportininkas. - Po kažkurio laiko pasirodė, kad man tai buvo didžiausias džiaugsmas ir didžiausia patirtis. Aš pasitraukiau iš sporto, įgijau gyvenimiškos patirties, išmokau kalbas, pažinau daug žmonių, įgijau daug draugų. Praėjo 3,5 metų. Vėl grįžau į sportą. Esu kitoks ir su visai kitokia patirtimi.“

Metęs sportą K.Zlatkauskas patraukė ten, kur juda dauguma Lietuvos emigrantų.

„Išvykau į Angliją, tada Šiaurės Airiją. Dirbau krūvas darbų. Ir pardavėju buvau, ir vadybininku, reklamos atstovu, barmenu, padavėju. O tada grįžau, - sakė biatlonininkas. - Dar būdamas Šiaurės Airijoje, likus pusei metų iki grįžimo, galvojau, kad pamėginsiu vėl pasirinkti sportą.“

Ar dabar sportininkas jaučiasi tvirčiau?

„Aš esu kelyje, kuriame ir noriu būti. Žinoma, turiu kitų tikslų ir svajonių, - teigė K.Zlatkauskas, sugrįžęs į olimpinės komandos glėbį. - Sočio žaidynėms ruošiamės kaip komanda – sistemingai, kryptingai. Kiekvieno sportininko mūsų ekipoje didžiausia svajonė – būti žaidynėse.“

Už šių K.Zlatkausko žodžių slypi ir nemaloni detalė – jam gali tekti per televiziją stebėti olimpiadą, nes Lietuva Sočio žaidynėse gali registruoti vieną biatlonininką vyrą, o pretendentai – trys: K.Zlatkauskas, Tomas Kaukėnas ir Karolis Dombrovskis.

„Pirmiausia kovoju su savimi. Žinoma, Tomas ir Karolis – mano konkurentai. Tačiau aš žinau, kiek jie išlieji prakaito, kiek jėgų atidavė ir kiek paaukojo, siekdami tikslo. Bet kuris iš jų yra nusipelnęs vykti į olimpiadą, - teigė K.Zatlauskas. - Jeigu ten išvyks Karolis – labai už jį džiaugsiuosi. Jeigu Tomas – taip pat. Labai džiaugčiausi ir dėl savęs.“

„Lietuvos ryto“ televizija yra 2014 m. Olimpinių Žaidynių Sočyje oficialus transliuotojas. Žinias, reportažus ir įdomiausią informaciją apie Sočio olimpiadą galite sekti „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Olimpiniai pirmadieniai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.