EUROLYGA 2023

Kauno meras už „Girstučio“ komplekso pavadinimą tikisi iki 5 mln. litų

Kauno meras Andrius Kupčinskas tikisi,

Baseinas buvo atidarytas pernai metų birželį.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
Baseinas buvo atidarytas pernai metų birželį.<br>M.Patašiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 7, 2014, 4:15 PM, atnaujinta Oct 22, 2017, 11:42 AM

Meras antradienį sakė, kad gali būti leista centrui suteikti ne tik lietuvišką pavadinimą.

„Aš manau, kad realiai susidomėjimas tuo centru yra ne tiktai iš gyventojų pusės, bet ir iš verslo - esame aptarę su dabartiniu centro direktoriumi, reikėtų pakoreguoti tarybos sprendimą ir leisti suteikti komercinį pavadinimą, koks jis bebūtų, nors miesto taryba yra pageidavusi, kad tai būtų išskirtinai lietuviškas pavadinimas“, - žurnalistams sakė Kauno vadovas.

„Manau, kad ten galima pritraukti ne mažiau 2-3 mln. litų, o gal ir 5 mln. litų, jeigu suteiktume šiam objektui daugiau kaip 10 metų naudojimos galimybę“, - teigė meras.

Pernai metų spalį miesto tarybos patvirtiname sprendime išreikštas pageidavimas, kad pavadinimas, kurį vėliau politikai svarstytų ir tvirtintų balsavimu, būtų lietuviškas. Taip pat numatyta galimybė pavadinimą įsigyti 10 metų laikotarpiui.

„Aš manau, kad tos gautos investicijos, jeigu miesto taryba tam pritartų, galėtų būti panaudojamos kitiems sporto objektams - Šilainių plaukimo baseinui sutvarkyti, kuriam reikalingi 4-5 mln. litų“, - kalbėjo meras.

Baseinas buvo atidarytas pernai metų birželį. „Girstučio“ kultūros ir sporto rūmų rekonstrukcija finansuota Kauno miesto savivaldybės, Lietuvos valstybės biudžetų ir Europos Sąjungos lėšomis. Bendra projekto vertė - 20,7 mln. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.