EUROLYGA 2023

Grenoblio žaidynes apgaubusiame rūke mėginta nuslėpti melą

Tirštas rūkas gali ne tik pridaryti bėdų, bet ir palikti neįmintų mįslių. Ar žinojote, kad būtent šis gamtos reiškinys 1968-aisiais Grenoblyje užminė sudėtingiausią mįslę žiemos olimpinių žaidynių istorijoje?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 13, 2014, 3:20 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 2:58 PM

Grenoblio olimpiados šeimininkus prancūzus labiausiai domino kalnų slidinėjimo varžybos, nes jų favoritas buvo prancūzas Jeanas Claude'as Killy.

Jis laimėjo greitojo nusileidimo ir didžiojo slalomo varžybas, o dar vieno aukso medalio siekė slalomo rungtyje. Varžybų dieną trasą gaubė tirštas rūkas, bet žaidynių rengėjai atsisakė atidėti startą, nes nekantriai laukė tėvynainio pergalės.

J.C.Killy nuo kalno leidosi anksčiau už pagrindinius varžovus ir po finišo net du kartus pasveikino juos su pergale.

Tačiau norvego pasirodymo teisėjai neįskaitė, nes jis praleido dvejus vartus. Po kurio laiko startavęs austras Karlas Schranzas po finišo pareiškė, kad jam sutrukdė į trasą įbėgęs žmogus.

Austras rado ir liudininkų. Teisėjai leido K.Schranzui startuoti dar kartą ir antruoju bandymu jis pasiekė geriausią varžybų rezultatą.

Vis dėlto po šešias valandas trukusių ginčų nugalėtoju paskelbtas prancūzas J.C.Killy.

Ieškodami įrodymų austro žodžiams, teisėjai peržiūrėjo jo pirmojo nusileidimo įrašą ir pastebėjo, kad K.Schranzas praleido vienus vartus. Į trasą įbėgusio žmogaus vaizdo įraše nebuvo.

„Lietuvos ryto“ televizija yra 2014 m. olimpinių žaidynių Sočyje oficialus transliuotojas. Žinias, reportažus ir įdomiausią informaciją apie Sočio olimpiadą galite sekti „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Olimpiniai pirmadieniai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?