EUROLYGA 2023

Kodėl JAV olimpinis čempionas – vienas nekenčiamiausių Pietų Korėjoje?

Sėkmė olimpinėse žaidynėse – ne tik daugelio metų darbo ir milžiniškų pastangų rezultatas. Fortūnos pagalba ir gerai susiklosčiusios aplinkybės taip pat gali turėti didelės reikšmės.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 15, 2014, 11:59 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 12:38 PM

Ar žinojote, kad Jungtinių Valstijų čiuožėjas Apolas Antonas Ohnas – iki šiol vienas nekenčiamiausių sportininkų Pietų Korėjoje? Nors tai, kad būtent jis, o ne korėjietis tapo olimpiniu čempionu, lėmė teisėjų sprendimas.

2002 metų Solt Leik Sičio olimpiadoje iš Kim Dong-sung'o per vyrų 1500 m greitojo čiuožimo trumpuoju taku varžybas dėl tariamo taisyklių pažeidimo buvo atimtas ir amerikiečiui A.A.Ohnui atiduotas aukso medalis. Korėjietis finale neva blokavo amerikietį.

Po šio teisėjų sprendimo Pietų Korėjos interneto svetainė pradėjo kampaniją, kurios tikslas – surinkti pinigų tariamam aukso medaliui. Kelis tūkstančius dolerių surinkusi svetainė pinigus įteikė K.Dong-sung'ui.

Jungtinių Valstijų olimpinio komiteto serverį užplūdo žinutės iš Pietų Korėjos. 16 tūkstančių korėjiečių keikė A.A.Ohną. Grasinančios ir nepadorios žinutės perduotos Federaliniam tyrimų biurui.

Nors A.A.Ohno galutinę sėkmę Solt Leik Sityje lėmė teisėjų sprendimas, jau į žaidynes amerikietis atvyko po rimto skandalo.

„Lietuvos ryto“ televizija yra 2014 m. olimpinių žaidynių Sočyje oficialus transliuotojas. Žinias, reportažus ir įdomiausią informaciją apie Sočio olimpiadą galite sekti „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Olimpiniai pirmadieniai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.