EUROLYGA 2023

I.Tobias ir D.Stagniūnas ruošia galingą Džeimso Bondo programą

Europos čempionate Isabella Tobias ir Deividas Stagniūnas pasiekė pirmąjį tikslą. Po trumpojo šokio devintąją vietą užimanti Lietuvos ledo šokėjų pora ketvirtadienio vakarą Budapešte stengsis ne tik idealiai atlikti laisvąjį šokį, bet ir aplenkti varžovais tapusius treniruočių draugus.

Europos čempionate po trumpojo šokio I.Tobias ir D.Stagniūnas užima devintąją vietą.<br>„Reuters“ nuotr.
Europos čempionate po trumpojo šokio I.Tobias ir D.Stagniūnas užima devintąją vietą.<br>„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedrius Janonis

Jan 16, 2014, 2:25 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 11:11 AM

Lietuviškasis Džeimsas Bondas Vengrijos sostinėje turi ypatingą misiją.

Šį vakarą 21 val. 25 min. Lietuvos laiku I.Tobias ir D.Stagniūnas ant Budapešto sporto rūmų ledo parodys savo laisvąjį šokį pagal neįveikiamo kino herojaus temą pagal filmo „Skyfall“ garso takelį.

„Bondas man yra tikrai geras personažas. Jis toks nieko nebijantis ir visada išlieka kietas, kad ir kas nutiktų blogai”, – juokėsi D.Stagniūnas prieš lemiamą pasirodymą Europos dailiojo čiuožimo pirmenybėse. Po trumpojo šokio 22 metų niujorkietė ir 28 metų kaunietis užima 9-ąją vietą, bet turi puikių galimybių palypėti bent keletu laiptelių aukščiau.

„Jų laisvoji programa visada būna stipresnė, – dienraščiui „Lietuvos rytas“ neslėpė Lietuvos čiuožimo federacijos (LČF) prezidentė Lilija Vanagienė, prisimindama 2013 metų pasaulio čempionatą Kanadoje, kai po trumposios programos šokėjai buvo 18-i, bet po laisvosios užėmė 13-ąją vietą ir galiausiai pakilo į 15-ąją vietą, padovanojusią bilietą į Sočio žaidynes. – Ir dabar jų laisvoji programa Bondo tema yra tikrai galinga ir įdomi. Tik šį sezoną varžybose jie dar neparodė, ką gali ir moka.“

Skirtumas – minimalus

Ketvirtadienio vakarą ant Budapešto sporto rūmų ledo pasirodys 20 pajėgiausių ledo šokėjų porų, kurios tęsia kovą dėl Europos čempionato medalių.

Prieš laisvąjį šokį Lietuvos porą lenkia trys Rusijos duetai, dvi Italijos poros bei Vokietijos, Didžiosios Britanijos ir Azerbaidžano čiuožėjai.

Už trumpąjį šokį surinkę 56,76 taško I.Tobias ir D.Stagniūnas nuo artimiausių varžovų Charlene Guignard ir Marco Fabbri (Italija) atsilieka tik 1,41, o nuo 6-ąją vietą užimančių Julios Zlobinos ir Aleksejaus Sitnikovo (Azerbaidžanas) – 3,06 taško.

Laisvasis šokis yra Lietuvos poros koziris, todėl Džeimsas Bondas šį vakarą mėgins pasivyti netoli pabėgusius konkurentus.

Šį sezoną už laisvąją programą I.Tobias ir D.Stagniūnas daugiausia yra gavę 81,50 taško. Lietuvos poros asmeninis rekordas – 84,25 taško.

Antroji Italijos pora C.Guignard ir M.Fabbri šįmet yra surinkę 82,25 (rekordas – 84,85), J.Zlobina ir A.Sitnikovas – 79,23 (85,54), o kol kas septintąją vietą užimantys Nelli Ziganšina ir Aleksandras Gazsi (Vokietija) – 87,14 (93,68) taško.

I.Tobias ir D.Stagniūnas šį vakarą savo programą atliks 12-i po N.Ziganšinos ir A.Gazsi pasirodymo.

Lietuvos pora šoks antra trečioje pagal pajėgumą grupėje, į kurią pateko 6–10 vietą po trumpojo šokio užimantys čiuožėjai.

Varžovai – treniruočių draugai

Norėdami Europos čempionatą baigti ant aukštesnio laiptelio I.Tobias ir D.Stagniūnas šį vakarą turės ne tik idealiai sušokti savo šokį, bet ir aplenkti treniruočių draugus.

Ledo šokių varžybose Budapešte dalyvauja net 6 poros, kurias treniruoja Igoris Špilbandas.

49-erių rusas kūrė programas ne tik Lietuvos porai, bet ir pagrindiniams jos varžovams: 6-ąją vietą užimantiems J.Zlobinai ir A.Sitnikovui (Azerbaidžanas) ir antrajam Italijos duetui Ch.Guignard ir M.Fabbri, kuris po trumpojo šokio užima 8-ąją vietą.

I.Špilbandas taip pat talkina trumpąją programą laimėjusiems varžybų lyderiams italams Annai Cappellini ir Lucai Lanotte, 5-ąją vietą užėmusiems rusams Jekaterinai Riazanovai ir Iljai Tkačenkai ir Lenkijos duetui, kuris liko 17-as.

Dar prieš porą dešimtmečių į JAV persikėlęs 1983-iųjų pasaulio jaunimo čempionas pastaruoju metu diktavo madas ledo šokių varžybose. Kartu su ruse Marija Zujeva jis išugdė visus pastarųjų penkerių metų pasaulio ledo šokių čempionus.

Bet sėkmingai dirbusi trenerių pora 2012-ųjų vasarą skandalingai iširo, o I.Špilbandas kartu su jam ištikimais čiuožėjais persikėlė iš Kantono į Novi čiuožyklą netoliese Detroito.

„Nusprendėme toliau likti su Igoriu, nes jaučiame, kad mums reikia daugiau rūpintis savo technika. O Igoris yra tiesiog neįtikėtinas ir pats geriausias ledo šokių technikos treneris pasaulyje“, – dienraščiui „Lietuvos rytas“ dar prieš Europos čempionatą aiškino I.Tobias.

Be teisėjo iš Lietuvos

Ledo šokių varžybas trečiadienio vakarą Budapešto sporto rūmuose pradėjo 29 poros.

Už trumpąjį savo šokį I.Tobias ir D.Stagniūnas surinko 56,76 taško ir pasiekė geriausią asmeninį rezultatą šį sezoną.

Iki tol šį sezoną Lietuvos pora buvo daugiausiai surinkusi 53,17 taško. Bet I.Tobias ir D.Stagniūnui Budapešte nepavyko pranokti geriausio savo rezultato, kai 2012 metų Europos čempionate Šefilde jie už trumpajį šokį gavo 59,66 tšk. ir po pirmosios varžybų dienos net buvo pakilę į penktąją vietą.

Trumpajai programai I.Tobias ir D.Stagniūnas pasirinko fokstrotą („A Fine Romance“) ir kvikstepą („Diamonds Are a Girl’s Best Friends“) pagal legendinės amerikietės aktorės Marilyn Monroe dainas.

„Jie labai gerai atliko  „tvizzlų seriją“, kuri buvo aukščiausio ketvirtojo lygio”, – Lietuvos porą gyrė ledo šokių varžybas tiesiogiai komentavęs Rusijos televizijos komentatorius.

56,76 taško surinkę Isabella ir Deividas už technikos elementus gavo 28,28, o už programos komponentus – 28,48 taško.

Ledo šokių ekspertai teigė, jog I.Tobias ir D.Stagniūnas net galėjo būti septinti, tačiau Lietuvos porai buvo sunku užkopti aukščiau, nes trumpąjį šokį vertinusioje teisėjų brigadoje nebuvo mūsų šalies atstovo.

Porų rikiuotė po trumpojo šokio (vieta, čiuožėjai, šalis, taškai)

1 A.Cappellini ir L.Lanotte (Italija) 69,58.

2 J.Ilinych ir N.Kacalapovas (Rusija) 69,54.

3 P.Coomes ir N.Bucklandas (Didžioji Britanija) 61,76.

4 V.Sinicina ir R.Žiganšinas (Rusija) 60,63.

5 J.Riazanova ir I.Tkačenka (Rusija) 60,35.

6 J.Zlobina ir A.Sitnikovas (Azerbaidžanas) 59,82.

7 N.Žiganšina ir A.Gazsi (Vokietija) 59,79.

8 Ch.Guignard ir M.Fabbri (Italija) 58,17.

9 I.Tobias ir D.Stagniūnas (Lietuva) 56,76

10 P.Carron ir L.Jonesas (Prancūzija) 56,35.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.