EUROLYGA 2023

R.Meilutytė ir J.Ruddas – tobulas sportininko ir trenerio bendradarbiavimo pavyzdys

Ar tobula partnerystė egzistuoja? Romantiškuose santykiuose ar draugystėje – galbūt, tačiau sporte atsakymas tik vienas – „taip“. Ir jeigu jūs abejojate, apsilankykite Plimuto koledže, kuriame rasite geriausią Anglijos plaukimo trenerį, tobulinantį vieną geriausių pasaulio plaukikų talentą, rašo BBC.

R.Meilutytės treneris tiki, kad jo auklėtinė gali pasiekti dar daugiau nei 2013-aisiais.<br>V.Balkūno nuotr. iš archyvo
R.Meilutytės treneris tiki, kad jo auklėtinė gali pasiekti dar daugiau nei 2013-aisiais.<br>V.Balkūno nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-01-17 09:47, atnaujinta 2018-02-17 10:38

Būtų sunku surasti sėkmingesnį trenerio ir sportininko derinį sporte nei Jonathaną Ruddą ir Rūtą Meilutytę. Jie abu užkariavo baseinus 2012 metų olimpiadoje ir 2013 metų pasaulio čempionate Barselonoje (Ispanija), neminint galybės triumfo akimirkų kituose turnyruose ar čempionatuose.

J.Ruddas netreniravo Didžiosios Britanijos rinktinės Londone, bet patarinėjo lietuvių būriui, iš kurio į šlovę išsiveržė dar penkiolikmetė R.Meilutytė.

Mergina iš Kauno, antrojo pagal dydį Lietuvos miesto, pribloškė pasaulį savo plaukimu aukso link. Jos treneris pasiekė tikslą, o jo nepaprasti gebėjimai leido jos tautai didžiuotis.

„Jonas man yra kaip tėvas, – „BBC Spotlight“ sakė šešiolikmetė. – Aš juo visiškai pasikliauju. Pasitikiu visu šimtu procentų. Jis mano varomoji jėga, iš manęs išspaudžia viską, kas geriausia. Jis mane verčia sunkiai dirbti, bet aš neprieštarauju. Juk jeigu nori būti geriausias, turi paaukoti dalį savo socialinio gyvenimo ir atsiduoti tam, kad taptum pirmuoju numeriu. Nenoriu, kad tai pasikeistų.“

J.Ruddas gimė kitame jūrininkų mieste – Hale. O dabar jis jau 25-erius metus dirba Plimuto plaukimo klube. 2012-aisiais jis atsisakė komentuoti, kodėl nebuvo įtrauktas į Didžiosios Britanijos rinktinės sąrašą. Tačiau po poros metų jis ves Anglijos komandą į priekį Glazge (Škotija) vyksiančiose 2014-ųjų Sandraugos žaidynėse.

Ten jis tikisi turėti septynis arba aštuonis plaukikus, kurie atstovaus įvairiausioms Sandraugos turnyro šalims.

J.Ruddas turi apie 60 elitinių plaukikų grupę, kuri susirenka dukart per dieną. Nuo pirmadienio iki penktadienio jie į treniruotę žengia 5 val. 30 min. ir dirba iki 8 ryto, o vėliau sportuoja antroje treniruotėje, kuri prasideda 16 val. 30 min. ir tęsiasi iki 18 val. 30 min.

Prie laiko sportininkai derina mokslą ir maistą.

J.Ruddo mokinė žvaigždė – R.Meilutytė. 2013 metais ji iš viso laimėjo keturiolika aukso medalių, pagerino tris pasaulio rekordus – du pasaulio čempionate 50 ir 100 m plaukimo krūtine rungtyse, o kitą – pasaulio taurės varžybose Maskvoje (Rusija).

Jie abu mano, kad pakeliui į Rio de Žaneiro (Brazilija) žaidynes gali pasiekti dar daugiau, o tai – bauginama mintis.

„Nematau jokios priežasties, kodėl Rūta negalėtų pasiekti geresnių nei pernai rezultatų, – sakė J.Ruddas. – Ji nuolat tobulėja ir dar nėra pasiekusi savo piko. Norime laimėti kiekvienas varžybas, kuriose dalyvaujame. Mano darbas užtikrinti, kad ji būtų susitelkusi, alkana ir norėtų dar daugiau. Nerimą paliekame varžovams ir, patikėkite manimi, jie tikrai nerimauja, kai šalia jų – Rūta.“

Tokia ta J.Ruddo talentų armija, kurios dalis pasirodys šių metų Sandraugos žaidynėse. Jeigu jam pasiseks, galbūt kitas žingsnis bus Didžiosios Britanijos rinktinės treniravimas Rio de Žaneiro olimpiadoje?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.